diumenge, 12 de gener del 2020

Miquel Xirimita, 6c+ (6a+ ob, 235 m), Ponotx

Darrer dia pel llevant i ens atansem al Ponotx. Tot indica una roca de molta qualitat i no ens defraudarà. Curta aproximació i escapada amb ràpel perquè encara ens quedaran unes hores de cotxe fins a casa.

Vic i Roger se'n van a la Cafè Licor, i amb Ari i Òscar ens posem a la del costat. Via bastant protegida, amb molt bona roca i grau collat. Òscar fa els dos primers, 6as atlètics amb una arribada a R2 plaquera. Ari segueix els dos següents. Bon diedre en travessa a l'L3 on no val a badar i un L4 amb sortida goril·la de 6a+. Continuo amb els dos darrers. Un L5 amb un tram de 6a+ bastant expo en un pas a l'inici i a gaudir, per acabar amb un flanqueig a dreta que cerca el punt més feble del sostre. Abans del bolt clau hi ha un pitó (que es veu poc) i que us ajudarà el xapatge. D'aquí un A0 (no veig com superar en lliure) i arribada a la R6 mantiguda.

La sortida la fem en 5 ràpels. Els 4 primers van recte avall des de la R6. Un primer llarg (55 m), dos més curts i un quart de 40 m. us deixaran a l'alçada de la R1 sobre la feixa. Caminant l'aneu a buscar i feu el darrer ràpel.

Material: 15 cintes, àliens i tòtems fins al lil·la 

Ponotx i recorregut de la via

Ressenya del llibre "Ponotx. Guia de Escalada". Manuel Bernabéu
Roger i Vic a la Cafè Licor

L1 de Cafè Licor i Miquel Xirimita

Òscar  a l'L2

Ari a l'L3

Inici del L4
Ari des de la Cafè Licor (L4)

Vic a la Café Licor
L5

L6
Lo Xist