divendres, 10 de gener del 2020

El Navegante, 7a (6b+ ob, 270 m.), Penyal d'Ifach

Buscant poca aproximació per a avui ens atansem al penyal i ens decidim per una via bastant concorreguda de caire esportiu. Resultarà ser boníssima, atlètica, ben protegida i obligada. Tranquil·la aproximació pel passeig ecològic, se'ns fa estranya, pel seu ambient turístic. No podem sortir del poble. Semblem sortits d'una peli de Paco Martínez Soria.

Ari, Òscar i Roger se n'aniran cap a la Polvos Mágicos. La via comença pels 3 primers llargs del diedre UBSA. Llargs fàcils, poc protegits i roca relliscosa. Al L3 s'abandona el diedre i ja ens posem sota el percal. Un primer 6b fàcil, on veiem que la roca ja no està tant polida. Bon canto. El segon 6b és més plaquero, de buscar el camí. Després un 6c on el pas és complicat. Xapar i canviar a l'esquerra, amb més fe que res. De segon surt, però de primer hagués estat una altra història. Avant-darrer 6a+ espectacular, molt atlètic i vertical. I per acabar la festa un llarg de 7a (suposadament) que no ens surt de cap manera. Ni olorar-lo. I on es troben els passos més obligats.

Ens trobem al cim tots i enfilem la baixada pel camí "turístic" que puja al penyal. Bona part resta a l'ombra i amb la humitat i la polidesa de la roca el fa delicat. Anem a fer unes tapes de peix que ens ho hem guanyat. Gran estrena al penyal.

Material: àliens i cams #0.5 i #1 pels primers llargs de la UBSA. 17 cintes

Ubicació

De las "100 mejores escaladas de Levante", Manolo Pomares
Vic al diedre UBSA

Arribada a la R3

L4 (6b)

L5 (6b)

L6 (6c)
L6. Vic i jo. Foto dels col·legues

Els companys a la Polvos Mágicos

L7 (6a+)

Vic a l'L8 (7a)

Fotocim