dimecres, 6 de març del 2019

Los Cuarentones, 7b (6c o 6b/A1 ob, 270 mts), Paret d'Aragó, Montrebei

Víctor entra a la quarantena aquest diumenge, i com ja fa temps que teníem previst, li regalem aquesta enorme via. Important dir que la zona està en restriccions per niament de trencalòs a la dreta de la cuarentones (aquesta exclosa), entre desembre i juny inclosos (Noticia: http://www.alberguemontfalco.com/noticia/4/atencion-escalador-regularizacion-de-la-escalada-en-pared-de-aragon).

L'aproximació per la feixa dels espàrrecs és la mateixa que la Pilastra dels Voltors. Al ràpel sembla que li han arreglat una mica les cordes fixes, ennusant les parts més precàries (http://logalldeponent.blogspot.com/2017/05/feixa-dels-esparrecs-va0-paret-darago.html).

Comença l'Ari pel mateix L1 que la Pilastra, empalmant l'L2 horitzontal. Empalmant també el L4 i L5 enllestireu la via en 6 llargs. Segueix l'Ari per un magnífic L3 (6b+) que encadena com una campiona. Llarg de placa, mantingut i algun pas clau, però ben protegit. Arribada a la R3 de currar-se-la i protegir bé. Segueixo jo empalmant el L4 i L5, per fer la R5 en una còmoda cova (deshabitada). Arriba Víctor, que poc a poc s'està espolsant la ressaca de sobre, i contra tot pronòstic decideix fer el següent llarg. Com és el seu regal no li poso cap però. I surt cap a un impressionant llarg de placa on sembla que repartiran hòsties com a pans. Fer-lo de segon ens permetrà forçar-lo tot en lliure sense cap angoixa, gaudint d'una perfecta placa foradada. El llarg té dos trams clau. A l'inici un pas difícil al sortir del 3er spit (7a). I una arribada a reunió ultra-fina (7b). En qualsevol cas, el llarg està ben protegit i sense ganxos deu obligar cap al 6c. 6b/A1 amb un parell de ganxets. Aconsegueixo arribar als darrers dos bolts d'una tacada amb un únic descans al pas de 7a. Em torno a penjar, i després de mirar a esquerra i dreta, li veig color per l'esquerra dels dos darrers spits. Fantàstic llarg si el que us agrada és la placa. Poques coses he escalat com aquest llarg.

Per acabar un L7 fàcil que es fa Víctor i un L8 que cal escalar amb compte, sostingut i amb poques proteccions, alguna possibilitat de posar-ni, però roca a controlar.

Arribem de dia al cim, i podrem baixar en llum la major par del camí. Boníssima via, que entre l'aproximació, la retirada i les apretades a la placa pel plaer no estirar de les cintes ens deixa ben trinxats. Excel·lent celebració. D'aquí 10 anys veurem com ho celebrem a la cincuentones.

Material:

20 cintes, tascons (petits/mitjans), tòtems, àliens, cam#3 opcional, micros i 2 ganxos si el 6c de placa no va amb vosaltres.

Luichy-resse tunejada
L1 comú amb la Pilastra

Ari a l'L3
El cuarenton al L3

L4
Arribada a l'R5

R6. Inici

R6 al pas de 7a

Pillar-se o no pillar-se. That's the question
Navegant per la placa infinita

L7

Fotocim

Lo Xist (idees pel dia del pare)