dijous, 26 de juliol del 2018

Conydegats, 6c+/A1, (330 mts), Collegats (Portella Superior)

Cercant l'ombra, avui ens reunim una cordada poc habitual en llargs traçats, excedint l'estàndard Òscar de 30/180/30 minuts. Guapa via amb algun bons llargs i d'altres que si no hi fossin la convertirien en excel·lent. El grau ressenyat, al nostre  parer, tira entre amunt i molt amunt. Però això va a estils.

L'aproximació passa per deiar el cotxe al pàrking de Morreres després del segon túnel (Km 299), i tirar enrere caminant per la via de servei, passant l'Argenteria i creuant el riu pel primer cable que trobem. Remuntem per un sistema de feixes i diedres (bon calentament) a travessar l'aresta Moche (cap a l'esquerra) i buscar el peu de via amb una fletxa que ara es veu millor perquè se l'ha currat l'Òscar.

Com ens guardem l'Ari pel llarg d'artifo, començo l'L1. La part més complicada és una placa, de roca excel·lent. Un pitó que es xapa bé, et du a un spit. Poc canto (monodit) i treball de peus. D'aquí ja es pot pillar un sistema de escletxes que s'han de protegir i reunió. No li veiem el 6c+ enlloc. Més aviat 6b+/c. A l'L2 surt l'Ari amb un inici de roca cutre i prou dur. Continua a l'L3 amb un bon diedre que et deixa en un tram  on cal fer 4 o 5 passos d'A1. S'equipa bé. Ho provem en lliure de segon però ens falta un pas (deu voltar el 7a). Torno a sortir a l'L4 amb uns primers metres entre una mica i una mica molt expo. L'arbre de la ressenya que marca el flanqueig a dreta al sortir de la reunió és un matoll amb una cinta. Després toca flanquejar a esquerra a buscar el diedre. Lloc de mal caure perquè hi ha molts metres i un matoll que no aguantarà. Cap possibilitat de protecció. Un llarg més de tràmit (L5) i li deixem l'L6 a l'Ari, una boníssima bavaresa neta. Els darrers són per l'Òscar. Un curt i molt bo L7 amb arribada potent a la R7 de canto, però bastant romo. I un final L9 amb una placa tombada boníssima, però que no gaudim gaire perquè comença a ploure i tronar.

La baixada són 6 o 7 ràpels. Tots prou evidents excepte el segon, que és molt llarg (60 mts) i t'obliga a buscar un arbre amb la instal·lació. La resta de ràpels et permeten escollir. Trobareu instal·lacions velles en arbres i també, de vegades, bolts amb anelles. Als darrers tres ràpels resseguim els bolts de la via Miguel Parra i totes les instal·lacions són anelles amb bolts. 

Material: Micros (n'hem fet bon ús), àliens, tòtems i cams #2, #3, #4 (aquest darrer prescindible). 15 cintes (la meitat llargues)

Ressenya (original ??)

Creuant el riu

L1. La placa de 6c+

Ari arrencat a l'L2

L3. Diedre

L3. Tram d'A1

L4 expo

Pati. Molt pati

Bavaresa al L6

Òscra a l'L7

Aresta cimera

Un matoll

3 matolls

Lo Xist:



2 comentaris:

Ylerget ha dit...

ja veig que aviseu cabrons... conydegats!

pepet ha dit...

Conydegalls!!!!