divendres, 12 de gener del 2018

Triple Directa, 6b+ (265 mts), Paret del Doll

En dies de fred i vent, el Doll és una gran opció. Fa tal rasca que ens treiem tard la son de les orelles i a les 10 del matí encara voltem pel Pere. Ens sorprendrà la caloreta que tindrem a la paret. Anem indecisos. Com fem tard, no sabem si saltar-nos el primer llarg, o si sortir per la feixa i fer la via en dos dies, o si tornar al bar. Al final la farem tota de baix a dalt i arribarem de dia al transport. De luxe.


Com ja haureu llegit (no sou persones aliterades com nosaltres, nosaltres som més d'allitar), La Triple Directa és un compendi d'un parell de vies (Toy Dolls i OK Pana) amb un primer llarg afegit  (Diedre Terminator), com a alternativa dura d'entrada.  Tret del diedre inicial, que és boníssim, els primers llargs corresponents a la Toy Dolls són normalets, una mica rastrojerets, però els darrers 4 llargs, els que corresponen a la OK Pana, són magnífics.

Així doncs, començo el diedre Terminator que m'anirà bé per calentar. I calento tant que he de reposar al segon pitó. El pas difícil és llarg i si no ets molt alt, caldrà arriscar tot i que pots posar bona protecció. El diedre no perdona i la bavaresa de 6a+ costa de protegir a l'inici. Surto esbufegant com un cabró. Al L2 hi va l'Ari, llarg net a controlar. Al L3 surt Vic, amb una fissura un poc desplomada que s'ha de currar bé. Com la reunió queda directe a la línia de foc, i la pedra no és per tirar coets, rebo un bon cop de roc a l'espatlla i aquí s'acaba per a mi obrir cap llarg més. Però porto mandobles de back-up.

Arribem a la feixa a les 14:30 i veiem que tenim possibilitats de sortir per dalt amb llum. De manera que aquí sí comença la diversió. 4 llargs  a cadascun més bo. Un L5 que malgrat el grau (V+) serà el més difícil de negociar per la seva desprotecció. Dos llargs més de 6a ben protegits amb expansions i un darrer amb sostre de super-ganda (6a+) de gaudir de debò que s'encadena l'Ari com una campiona.

I ja sols queda la part més difícil que és tornar al cotxe. Sortim en tendència a la dreta i passats 100 metres, pugem recte amunt a buscar el punt més alt. Aquí trobarem fites que si no les perdeu us duran directament al cotxe.

Material: Cam#4, 2xCam#3, Cam#2, Cam#1, joc de 7 tòtems, joc d'àliens, tascons petits-mitjans i 15 cintes.


Luichy-Ressenya. Sols afegir un pont de roca abans de la savina del L2 i un pitó a la R2 
L1. Diedre Terminator

Ari al L2

Vic al L3

L5

L6

L7

Des de la R7

L7

L8

Dos il·luminats

FotoCim


Lo Xist