diumenge, 21 de gener del 2018

NYENYA 100m. 6B A1-PALA ALTA - MONTROIG


Estic una mica amuinat….cada cop tinc mes la sensació que els Lleidatans som una espècie en perill d’extinció.

L’altre dia entro en un bar i se’m va entxautar ,per que no, demanar un bagall….aquell personatge va i se’m queda mirant amb cara de pallús com si jo parles una llengua estranya , com si fos jo el que es de fora…¡tocat ells collons!.

Les coses ja no son el que eren , avui dia ja no trobes un sillo en lloc , i pel cel ja no hi volten bromes quant el dia es llaganyós , la cerveza no fa bromera , ja no veus borrim , ningú unfla el botet i tampoc veus Perots i Mandingues…..i si entres en una obra no demanis ni un callòs ni  un padellàs ni una guinyola que igual t’acusen de no conèixer l’ofici….en fi , sisquera quedi tot això i mes guardat en algun racó per que sigo clar que un temps  vam ser Lleidatans…..snif.

Au be al tall…la via ,que suposo que per aixo entreu.

Avui anirem al MONTROIG  a tastar una de les ultimes obertures de la serra , no sabem de qui es però tenim prouta informació com per no fer anar la nova APP del Cèsar.

Arrènca uns metres a la dreta de la TRIDRAGONS , hi ha un parabolt al començament de la via.

La cosa va de quatre llargs curtets tots ben diferenciats i ben distrets.

Lo primer de V , facilet i equipat amb dos bolts i ponts de roca , la role es fa sobre un abre i per si de cas reforceu-la per que el tronc tot i ser verd balla com una baldufa.

Lo segon deu ser el mes guapo , un 6b quasi equipat que patulla per un precios pany de roca , plaquero i de bona qualitat , amb passos finets i algun de tibar-li de gust , us mantindrà en acció tota l’estona.

Lo tercer es un punt i a apart…si mireu la ressenya original el marca d’Ae ¿¿?? Suposo que si ets un paio llarg a collons doncs igual si….però si sou de mida Ibérica , o duieu una tramposa o aneu mentalitzats de fer A1 i en els últims metres , sigueu de la mida que sigueu , o A1 o en lliure canyero , ha! i  l’arribada a la role de roca no gaire agraïda.

Lo quart també te el seu que…es el llarg de la via ,un 6b que va per un fissurot que serpenteja dret a collons amb trams on la roca no es pot dir que sigui de la millor qualitat , poc equipat a completar amb trastets , l’amaniment del llarg a cops us tocarà fer-lo en tensió i algunes peces costarà una mica troba’ls-hi la posició correcta per lo irregular de la clivella.

Es nota que es una via nova i que no s’ha netejat a consciència , pel que en alguns trams caldrà vigila que toqueu i el que toca el que tingueu per sobre , em netejat una mica però segur que no prou.

Be…que tot i ser un recorregut curt en arribar al cim tens la sensació d’haver ascalat , una linia amb caràcter , ens ha semblat una via prou bonica tot i que creiem que no serà de les mes visitades.



LO MARIC FENT ARTIFO!!!!
RESSENYA CAL GALL


PRIMERS METRES
ARRIVANT A LA ROLE

LO SEGON UNA JOIETA
 
BONA ROCA , FINET AMB  UN TOC DE GORILISME
Ae PER ALS GASOLS
PASSOS LLARGS...LLARGS!!!

LO QUART AMB ROCA A CONTROLAR

LLARG INTENS

FOTOCIMAMBXURRIMANOLADEDEBO

LO XIST