dimecres, 9 d’agost del 2017

Vies Valle de Tena. 6b (V/A0, 250 mts, Foratata). 7a+ (6a/A0, 130 mts, Hoz de Jaca)

Almenys hi ha dos vies amb el mateix nom, Valle de Tena, en aquesta vall. Originals ells. Totes dues ben equipades però de dificultat diferent. Ens agafem uns dies amb Jesús, Ari i Víctor i cap al Piri que aquí fa calor.

La primera Valle de Tena està a la Penya Foratata (Formigal), i la trobareu ben piulada arreu, ja que es fa com a rosquilles (Sendero Límite). Tant és així que ens trobem un parell de cordades per davant i resulta que és el Suka i Cia. L'equipament és generós, sobre bon calcari, on destaca el L7 que en lliure deu sortir cap al 6b.

La segona Valle de Tena es troba a Hoz de Jaca, al mirador on està la tirolina de 900 mts.  Aquests dies a petar de gent. D'aquesta no trobareu gaire info, així que us hem fet una ressenya. Avui hauria de ser un dia de "descans actiu" després del tute del Midi. Els collons. Al mateix sector es troben les vies del Diedre de la Hoz i s'accedeix en ràpel des del peu del mirador. Ari i Jesús aniran a pel diedre. Víctor té ganes de mambo i proposa la Valle de Tena. Es troba a uns 100 mts a la dreta del diedre. Ben fàcil de seguir amb els seus parabolts grocs, de factura cassolana. Oberta per l'inefable guarda (o ex-guarda, ja no sé) del Respomuso, Ursicino Abajo. Personatge ben conegut, i de tracte complicat (per no dir impresentable), a la vista de les poques vegades que he interaccionat amb ell. La via té els dos llargs inicial prou bons. El primer 6a+ és mantingut. El segon 6b+ té un pas de sostre a mirar-s'ho amb calma i encertar els cantos. El tercer 7a+ surt bastant bé fins l'arribada a la reunió. Amb un parell d'A0s es fa. El quart llarg tot i ser també 7a+ el fem tot en A0 sense contemplacions. El darrer fàcil però a vigilar per la roca molsosa.

Ens trobem a la tirolina. Els hi recuperem una politja perduda entre els matolls, els hi entreguem pensant que ens podria valer per 4 descensos, però tot i que molt agraïts, no s'enrotllen gaire. Després diran dels catalans.

Ressenya Sendero Límite

Ressenya Cal Gall

Trio calavera a la Foratata

Valle de Tena a la Foratata

Salgo en libre

L7. Petat de gent

Cim i ...

... descens

Diedre de la Hoz.

L1

L2

L3

L4

L5

Xapa Ursi


Lo Xist  (ojo que me caliento !)






1 comentari:

Anònim ha dit...

LO PAIO DEL VIDEO DEU DE FOLLAR MOLT POC, RAPIT I MALAMENT. VA MOLT ACELERAT, SEMBLA ESPAÑOL, BUENO M,HO SEMBLA A MI, PERO NO EM FEU GAIRE CAS.

LOGALLDEPENDENTSERGI