dimecres, 26 de juliol del 2017

Sánchez-Martínez, 6a/A1, (330 mts), Paret de Diables, Montserrat

Mai havia escalant a Monsterrat, així que em busco una guia 6 estels que em proposa una via 5 estels. Com és una clàssica prou concorreguda hi trobareu info arreu (com al blog del Jesús). Aquesta en particular està super-parabolada en bona part dels seus llargs, i allà on no hi ha bolts, s'assegura bé. Si afegit al munt de bolts i sumem la quantitat de ferralla, fusteria i cordeleria que no serveix per a res, diríem que alguns llargs semblen sortits del Pedrós (xatarreria de referència a Ponent). No obstant la via és ben guapa, amb morfologia variada, bones vistes i millor ambient.

Al L1 ja veus com vans les coses, 6a dur, hiperequipat (trobo particularment relliscosa la meitat inferior de la via). El L2 és una xemeneia infinita, on l'Ari es mou com pel passadís de ca seva i jo trec tot el repertori de renecs (Ens saltem la reunió opcional). L3 brut, on els peus continuen patinant per la humitat, la merda i el tràfec que deu patir la via.  L4 amb un tram ben llarg de Ae (7a). Ho provo de segon però he de fer un parell d'A0s. L5 guapo, amb un diedre en diagonal, amb pas d'A1 que en lliure deu rondar el 6c (tampoc surt).  L6 fantàstic de travessa sota sostre llarguíssima i amb dificultat al final de la travessa per la manca de peus. Els L7 i L8 es poden empalmar sense problemes (6a). L9 de pas dur de panxa (V+ ??) i festa.

Hem gaudit. Molt bona via, d'escalada tranquil·la, ara, perquè amb l'equipament original deuria ser del cagar-s'hi. M'ha sorprès l'entorn i penso, lo bonic que és això i lo bé que ens va (egoistament parlant) als de Ponent com a mecanisme d'absorció.

Material: 18 cintes, àliens, tòtems, Cams #3 i #4.

Ressenya de Cara Norte

L1

L2

L3


L4

L5


L6

Veïns

L7

L9

Fotcim amb una ventada de nassos :-)
Lo Xist


1 comentari:

edunz ha dit...

haha... si si, klamontse absorveix molts escaladors! i moltes bandes de catalunya en treiem profit. Les parets, roca i mística del lloc no té equivalent, racó flipant, és allò que no flipem més xq l'hem vista des de petits,.. els guiris han de cagar-s'hi del tot