dimecres, 19 de juliol del 2017

CRAK CRANIUM V-PARET DE L'OS-SANT LLORENÇ DEL FRANCIA

L’altre dia vai tenir l’oportunitat de sopar amb un bon personatge bregat en mil batalles a la muntanya ,  amb un bagatge que deu ni do , ell es  defineix com un muntanyer d’aquells d'avans dels que han tocat tots els rams.

Com no podía ser d’altra manera ens vam passar tota la nit parlant de la nostra dèria compartida.

Sobre tot l'home es queixava de l’enorme quantitat de gent que avui dia s’hi remena i parlava amb anyorança del temps en que surtir a la muntanya era sinònim de tranquil·litat i solitud.

Mentre fotia a parir la democratització dels esports de muntanya , fet que ens ha dut a una massificació desmesurada per al medi, en va deixar anar una de ben grossa….tant que no vai gosar  ni rebatre’l i es mes crec que te part de raó.

Parlava com a culpables de la innecessària comoditat actual per accedir-hi , dels aparells i roba nous que ajuden massa  i del excessiu equipament de tot plegat en barrancs , ferrades , refugis , taxis , vies , pistes….que li trauen la gracia a tot plegat.

I es llavors ben ences ens els seus raonaments quant amb cara de empudegat  em diu que ell prohibiria els guies de muntanya….¡¡¡que si no tens prous collons per anar a un lloc sol pels teus medis allí no hi has de fotre res . Mira si no el pobre Everest l’han convertit en un Port Aventura els mal parits…vergonya se’n haurien de fer , els turistes a les RAMBLES!!!

I va tancar el raonament dient .AIXO ES FER NEGOCI AMB UN RUIN MERCADEIX PASSANT-SE PELS COLLONS ELS VALORS MES PURS DEL MUNTANYISME.

I llavors tu que li dius???

LA VIA

Tot lleguin la ultima piulada del nostre EDU me’n  adono que jo no avia fet la CRAK CRANIUM que el dia que jo pensava que l'estava fent resulta que era emparrat al que ara es la PUKI NUKI…tinc un sentit de l’orientació una mica espallat..també dono culpa a un paperot que duia com a ressenya una mica indefinit , es el que te ser GALL un cervell massa petit.

Així que com no teníem massa clar que fer i el fet de ser a l’ombra pel mati pos ens hi atansem.

La via la van obrir el LLONS i el CHIU en solo…quins collons.

Ara ha rebut un repàs i hi trobareu  algunes assegurances , ponts de roca.

Nosaltres arrencarem per una variant d’entrada a la ORIGINAL AL ESPERO SUD  que comença a la mateixa carretera amb una entrada equipada de 6b/6b+.

Després un prou bonic i variat  llarg amb roca millor del que sembla  fins una nova reunió  V+, que representa que no es fer  tota la via , des d'aquí la via en qüestió fa flanqueig ascendent  a dretes per una mena de vira.

 Nosaltres surtirem  al cim com recomana l’EDU per una variant del Marmo , HEMICRANEAL 6b semi equipat.


ES UNA BONA OPCIO DE VIA SEMI AMB UN TRAÇAT ATRACTIU I A L’OMBRA.





 RESSENYA CAL CAESAR

 ARRENCADA DIRECTA 

 CRAK CANIUM 

 AQUI CANVIEM DE VIA

 EN AQUEST PUNT LA VIA MARXA A DRETES

 SORTIDA HEMICRANEAL

 LO CIM AQUI MATEIX 

 TORRADORACIM 
LO XIST

3 comentaris:

Marc Caus ha dit...

Jo també ho penso. Fins on puguis arribar per tu mateix.

Anònim ha dit...

EL QUE PASA ES QUE SOU UNS EGOISTES, JO HI POSARIA ESCALES MECANIQUES COM LA QUE TENIM A LLEIDA PER PUJAR ALS JUTJATS, NO SOL FUNCIONAR MASSA SOVINT, AIXI QUE LA GENT DEIXARIA D'ANAR AL "MONTE" PER QUE EXISTIRIA LA CONVERSA SEGÜENT : "VAMOS A HACER AQUELLA VIA QUE ABRIERON LOS DEL GALL"?
RESPOSTA : "NO FUNCIONAN LAS ESCALERAS MECANICAS"
RESPOSTA DEL PRIMER : ¡AH! PUES VAMONOS A TOMAR UNAS BIRRAS
I AIXI ELS QUE MONTEN LES ESCALES ES FARIEN D'OR, ALGUN POLITIC TAMBE, DESPRES EL DESCOBRIRIEN I ES MORIRIA, HI HAURIA FEINA PER TOT-HOM, I NOSALTRES PODRIEM CRITICAR ENCARA MES. VEIEU QUE FACIL

LO SERGIANONIM

Csar Fdez ha dit...

Empudegar !! Feia temps que no sentia aquesta expressió. Què xula !
Mira que n'ets d'empudegador, Pepe !!