divendres, 20 de gener del 2017

Barlovento, 6b+ (ED-, 6a/A1 ob), 105 mts, Pala dels Pelats, Montroig

Aquesta és la típica via més "complicadeta" del que pugui semblar a la ressenya (sobretot si mirem la ressenya original).

Al primer llarg surt Víctor. Hi ha dos spits en el primer desplom. S'ha de protegir abans del segon per evitar el retruc al terra. L'arrencada és bèstia. Prova en lliure i res. S'ho equipa en artifo, torna a provar, i res. Surt en A1 ja sense massa dificultat però amb compte. L'Ari i jo de segon provem en lliure, i res. 6b segons ressenya original, els collons. 6b+ segons ressenya d'Escalades a la Noguera, els collons. El llarg en A1 no presenta massa dificultat ja que es pot equipar prou bé, però en lliure és una altra història.

A la R1 ens adonem que ningú porta ressenya de la via. Anirem de memòria, sense saber la longitud dels llargs i amb una idea "aproximada" del grau a cada llarg. Total, per lo que ens ha servit fins ara, tampoc cal fer massa cas. Tot resultarà ser més difícil del que apareix a les ressenyes. Afortunadament, la cordada Pelón/Mercader ens ha deixar tot el camí ben magnessiat, i seguim les traces. Menudos cracks encadenant el L1 !

Surt Ari al L2, amb un flanqueig ben marcat amb spits, roca cutre a l'inici, i arribada a la R2 de V+ que a mi em sembla més 6a però amb roca molt bona. S'ho fa bé ella.

El L3 és el llarg bonic i m'ha tocat. Desplomet amb fissura evident, roca excel·lent, ben protegit i sortida fina de placa, amb regust de 6b. De la sortida a la R3 ja no hi ha res, excepte algun cordino saviner, i toca navegar. L4 final de via  també bonic amb algun passet fi.

El fred degut al vent és sever, i decidim anar a fer alguna cosa d'esportiva enlloc d'embarcar-nos en alguna altra via. El primer llarg de la via del Salla ens anirà de puta mare, i ens quedarem amb les ganes de fer aquesta via que promet ser boníssima.

Material: àliens, tòtems i tascons.

Ressenya original. Compte amb el grau !

Víctor a l'inici del  L1

Ari arribant a la R1

Sortint de la R1

Arribada a la R2

L3. Boníssim

L4

La Moreneta versió 2.0


Al L1 de la Via del Salla

Lo Xist


4 comentaris:

edunz ha dit...

ja deia jo que des de baix no pintava 6b l'inici... felicitats!

Csar Fdez ha dit...

Ni 6c ;-)

jordi ha dit...

Que consti que el Pelon va encadenar , i a vista, ...el menda res de res. Salut companys.

Csar Fdez ha dit...

No és d.eixe món :)