dilluns, 2 d’abril del 2012

31 de Març de 2012-MURILLO DE GÁLLEGO-Peña Rueba-ESPOLON DEL GÁLLEGO+ESPOLÓN FUERTES-400 m. 6a (V+ obl.)

Ressenya del Fernando Orús
Panoramica

     Dissabte, magnifica paraula, si fos lo Jesulín de Ubrique serien dues Di Sabte. Los telèfons ja bullent lo Divendres al migdia i a poc a poc es va perfilant la composició plumífera que fugirà del galliner. En arribar al vespre som quatre GALLS predisposats a picotejar la pedra però en l’últim moment lo Tato truca amb males noticies : no pot venir.
   No passa res, farem una cordada de tres GALLS i anirem a fer , sigui com sigui, l’Espolón del Gállego+Espolón Fuertes. Ja es la tercera vegada que provem de fer-la però, les dues anteriors el fred ens ho va impedir. D’aquesta no es salva.
     Cal puntualitzar que entre nosaltres hi ha un GALL Esquirol. Os preguntareu que es un GALL Esquirol. Un GALL Esquirol es aquell que aprofita que los altres GALLS estan despistats per fer abans que ningú les vies que aquests infeliços li han mostrat amb tota la il·lusió del mon. Hem estat a punt de no  deixar-lo venir , però ens ha promès que pagaria uns cafès de preu elevat i….. ja se sap, un bon GALL no pot dir que no a un bon cafè.
     Arribem a Murillo de Gállego i lo Bar es tancat per defunció de familiar directe (informació recollida al poble) per lo que decidim d’anar a esmorzar a Riglos. Ves per on que en baixar a la carretera direcció Riglos ens trobem amb lo Mingo (il Professore) i un company, que van a fer la Sendero Limite.
     Ben esmorzats, cap a la pedra.Cal pasar el poble de llarg i despres d'una area de pic-nic hi ha una pista a l'esquerra just abans d'un revolt de la carretera. Enfilem la pista amunt després de deixar el cotxe en el primer revolt de la mateixa ( si no dus 4x4 mes val no continuar amb el vehicle). Quant s’acaba la pista surt un senderó a l’esquerra que ens porta  a la part mes baixa de la paret. Hi ha una cordada a mig esperó. Després arriben cinc escaladors mes, un altra vegada “overbooking” i per rematar-ho son de Madrid, com lo dia de Terradets.
La cordada qu'ens precedeix
Renoi quins pollastres!!!!

     L’Espolón del Gállego es de una escalada fantàstica , bona presa , ben equipada, grau no obligat i la qualitat de la pedra es molt bona, encara que no cal oblidar que es conglomerat i a vegades hi ha “bolotrampa” (pareu compte). Cal portar 16 cintes+ reunió i prou.
Lo Juanito al L1+L2
Lo Llauis al L1+L2
Lo Sergi al L1+L2
Lo Juanito al L3
Lo Llauis al L3
Lo Juanito a R3 i lo Sergi al L3
Lo Juanito al L4
Lo Llauis al L4
Lo Juanjo i lo Esteban a R3, a sota els seus companys
Lo Juanjo al L4
Lo Juanito al L5
Lo Sergi al L5
Lo Llauis al L5
Lo Sergi al L6+L7
Lo Llauis i lo Juanito al L6+L7
Lo Llauis al L7
Lo Sergi al L8
 Overbooking
 Lo Juanito al L8
Lo Llauis al L8
Lo Sergi al L9
Lo Esteban a la Punta Ralla
Fantastic

     L’Espolón Fuertes hi cal para compte . La roca es delicada i cal anar ballant entre los bolos i tractar-los amb carinyo. Esta ben assegurada tot i que algunes assegurances son velles, nosaltres nomes hi hem posat un alien al tercer llarg. Menció especial al Juanito i al Sergi per la pedregada que van fotre avall.
     Li ha anat de un pel de baixar-nos  des de la Punta Ralla pel vent que feia però al posar-nos a  l’Espolón Fuertes   ,estàs protegit i tot i l’ombra de la tarda s’hi estava collonudament, així que : “amunt i crits”. Els companys de Madrid decideixen rapelar des de lo coll. Han vingut i se’n van en  el mateix dia, deu ni do!! Quins manolos.
Lo Llauis al L11
Els de Madrid preparant els rapels
Lo Llauis al L12
Lo Juanito a R11
Lo Llauis al L13
Lo Juanito i lo Llauis al L14
Lo Juanito i lo Sergi al L14
Fotocim

     Via molt recomanable, encara que l’Espolón Fuertes calgui tractar-lo amb compte. A la baixada cal estar molt atent per tal de no perdre el camí tènue i buscar les fites que ens portaran fins la canal de baixada. 



DESCENS: Cal seguir la cresta, hi ha alguna fita, fins a trobar un arbre on hi veureu tres taps de color vermell clavats al tronc ,travessar-lo i continuar cap al cap del mallo que hi ha al darrera i busqueu la fita que marca l’inici de la canal. Després aneu baixant sense presa i buscant les fites, sempre en hi ha una encara que no la  veieu . Al final de la canal cap a l’esquerra i com diuen a tots los Blocs : “a pincharse las piernas.
Floreta del dia

LO CLIP :
A les dones cal escoltar-les

8 comentaris:

RUBEN ha dit...

Qué envidia, nosotros estuvimos hace dos semanas y sólo pudimos hacer el Espolón del Gállego por que hacía mucho viento y justo nos vino con esas condiciones para coronar la Punta de la Ralla. El Espolón Fuertes se queda para otra vez, pero nos quedamos con las ganas.
Salud(os)

blog master ha dit...

Que bueno, veo que le habéis pillado el punto a la Rueba y os habéis merendado una de sus vías mas codiciadas y bonitas, felicidades.
Un abrazo y seguir asi de motivados. Inazio

Josep Anton ha dit...

Enhorabona, a la tercera va la vençuda! A veure si algún cop les plomes dels galls expatriats coincideixen amb la resta del galliner. Apa! fins aviat

Lo Gall ha dit...

Hola Ruben. A nosotros tambien nos hizo mucho viento , pero cuando nos pusimos en el espolón Fuertes quedamos protegidos al ser viento del oeste. Si el viento es del norte "apaga y vamonos". Un abrazo. LO SERGI.

Lo Gall ha dit...

Hola Inazio. No tengo el placer de conocerte personalmente, ya que el dia que coincidiste con los otros GALL, no pude venir.No se si le hemos pillado el punto, pero lo que sí sé es que Peña Rueba es preciosa i sus escaladas no te dejan indiferente. Volveré seguro a intentar las vias que esten a mi nivel. Por cierto , ¿como tienes la via vecina a la Make? No aprietes mucho, sino no habra huevos a subirse. Un abrazo

Lo Gall ha dit...

Hombre!!! si ets viu. On t'en vas dins de poc? algo m'ha arrivat a l'oido. Bandarra!!!!

Mingo ha dit...

Eiii sort que no vam venir amb tanta gent, tot i que a la sendero érem 4 cordades. A n'altros no ens va fer vent al contrari fotia una bona calda, sobretot, a la baixada. La baixada de l'espolon fuertes es va a buscar la ferrata?.
La Peña Rueba em va agradar, però Riglos, és Riglos. Hi per alli hi ha un interés comú, Galletas.
Vinga una abraçada a tots

Lo Gall ha dit...

Veig que tampoc us vau aborrir. La baixada del espololón no te res a veure amb la ferrada, surt per la primera canal que s'afigura quant pases de la cara est a la sud. Si senyor Mingo "GALLETAS". LO SERGI