dilluns, 6 de maig del 2024

Cha cha cha. 6b/Ae 225 m - Paret de les Bagasses (V+/6a oblig)

Sabeu aquells dies que són d’improvisació pura i que a més, alleugereixen l’ànima, la ment i el cos... doncs això! De tots és sabut que una de les millors teràpies per descarregar tensions és ballar i justament és això el que hem anat a fer, sí, sí... escalar ballant un Cha-cha-cha a les Bagasses de Terradets.

Arribem a peu de via a ritme Cubà i és que l’inici directe actualment queda sota la gran xarxa metàl·lica de la paret. Veiem la línia i algun bolt que ha quedat per sota la xarxa i tal com havíem llegit començarem per la veïna Tutti Frutti o potser per la Quo Vadis. Mentre visualitzem el què i el com, observem que la paret és força plena de cordades. Fa uns quinze dies hi vam ser i estàvem soles. Avui encara sentirem allò de: pedraaaaaaaaaa!!!

No ens encantem més i arrenquem per la Quo Vadis, resseguim les 3 primeres txapes i després a navegar cap a la dreta fins a la reunió de la Tutti i a continuació seguim cap a la erra que ens toca que per cert només té una argolla.

Pel camí anem veient un despropòsit d’espàrrecs sense xapes que solquen els primers llargs d’aquestes vies veïnes. La veritat és que fan un lleig horrorós però si més no permeten escanyar-los amb cordino fi i mira... ja fa l’efecte!

R1 ja som ara sí sota la línia que toca. Segon llarg de placa on s’ha d’escalar sense pressa amb bons aires entre txapa i txapa. El tercer se les promet més fàcil però els más que quintus regleteros demanen fer passos de ball: moviments lents, ràpids i pausa per descansar les puntes dels dits dels peus. Continuem ballant i arribem al L4 per passar al rock and roll. S’ha d’anar a buscar el sostre, sortir i remuntar per placa difícil i tècnica, per sort no gaire llarga. Arribem al final: L5 comú amb la Smoking, es nota pel brilli-brilli de la roca un cop a reunió. Llarg bo de grau amable, a completar amb flotants amb moviments de torsió que posen el punt i final d’aquesta via que acaba al costat mateix d’on s’inicia el passamà de la falsa feixa.

La veritat és que la via ens ha sorprès: llargs de molts metres on o gestiones bé les cordes o pesen una barbaritat i grau un xic colladet i variat entre el V+/6a segons el croquis que et miris.

Ara bé, la roca és espectacular!

 

Resse del Parce

L1. Cercant caragols

 
L1. Les xarxes metàl·liques

L2. La placa




L3. On els quintos fan mitjanes



L4. Els sostre i la seva sortideta


Darrer llarg

Les dansaires del chachacha


2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡¡¡La primera piulada de les GALLES!!! Quin lujioooo!!!

Anònim ha dit...

coincideix amb Supertramp al final, no amb Smiking