diumenge, 17 de març del 2024

El engendro, 6c (190 m), Paret de les Bagasses, Terradet

Molt bona via, tot i que el nom no li fa justícia. M'explica Luichy que cadascú dels aperturistes tenia un nom diferent, i com no es posaven d'acord, un sorteig va resoldre el problema; va guanyar la seva proposta.  No és una via que es faci gaire; està poc piulada, però no us perdeu la divertida explicació de la seva obertura aquí.

Si us agrada la placa (a mi m'encanta), aquesta és la vostra. La proposa Ari pensant a fer una escalada ràpida i recollir el xurumbel aviat, però la cosa no anirà tan ràpida com pensàvem. Les tirades de sisè grau són complicades: bolts a prendre pel cul, grau dels 80, així que ens ho hem d'anar mirant. Costa però s'encadena tot fins a l'R5. L'L6 és una altra història: un pas duríssim per superar el sostret i, després, molt mantingut. Evidentment, no és un 6c actual, és un 6c obligat (si no porteu ganxo).

Material:  agafeu àliens (els fareu treballar, segur) i una paranoica. Un ganxet tampoc aniria malament en el "6c" si voleu rebaixar l'obligació cap al 6b actual.  


Ressenya original

Ressenya Cal Gall

Ari a l'L1

Complicat L2

Ari a l'L3

L4

Vic a l'L5

I ell també a l'L6


Lo Xist  (aquestes són les collejes que reparteix la via)