diumenge, 30 d’abril del 2023

Integral 2x1, 6b+ (ED, 225 m), Paret de l'Embut, Montsec d'Àger

La Codi ens proposa aquesta recent obertura; ens apuntem amb Jesús, però ella pateix una lesió a darrera hora i ens deixa sols davant el perill. Quedem amb Ari i Vic per fer un cafè a les Avellanes. 4 hores mal dormides després de veure al Bruce i una previsió de calor fan que ens ho repensem; ho vaig perdent tot, deambulo esmaperdut, i ens plantegem anar a l'ombreta de Camarasa; però Jesús diu que cap endavant i en un no res em trobo suant la cansalada pujant al peu de la Paret de l'Embut.

Per adobar-ho tot, llegim alguns comentaris al Fbook on sembla que al llarg 3 reparteixen hòsties com a pans. El grau i l'equipament no semblen justificar l'ED de la ressenya, però ens n'adonarem que potser sí, volta l'ED la cosa.

La via és excel·lent i ben segur que li cauran molts estels. L'equipament just i ben posat (en la majoria de casos). El grau prou encertat. Tots els llargs són bons. Tots els llargs et fan escalar.

Un primer atlètic de bona ganda dona pas a un segon excepcional. Aquest L2 es pot encadenar si al tercer bolt escolliu bé si sortir per la dreta o per l'esquerra (no farem espoilers). No és el nostre cas i haurem de repetir. L'L3 potser sí que és l'única anomalia. S'arriba bé al primer bolt que està als collons d'andares (hi ha un pitó abans no ressenyat), però sortir d'aquest bolt és una història: si ets llarg, podràs tastar les regletes superiors que et permeten sortir cagant hòsties en escollir la millor. Si ets petit, com jo, pas intermedi d'adherència i sort. Si caus, no et mataràs, però faràs un misto que se t'encendrà tot. El final del llarg és fàcil i apoteòsic. Caminada en descens cap a la base de l'embut i al·lucinem com s'ha trobat una sortida factible a aquest atzucac: els aperturistes ressegueixen una línia directa de placa fins a l'única fissura per on es pot sortir en lliure. Bon 6b aquest 5è llarg, d'autoprotecció amb algun tram de roca dubtós; cal lluitar per encadenar-lo i presenta una arribada a la role fàcil però de jeta. Acaba Jesús amb un altre llarg atlètic amb sortida de roca dolenta. Passem del diedre d'en Samu; tenim els peus encesos per la calor i la birra pot més. Descens directe i ràpid per les cadenes de l'Embut.

Material: àliens, tòtems, Cam#3 (aniria bé repetir amb els cams del 0.25 a l'1) 


Ressenya original tunejada

Recorregut dels primers llargs


Recorregut dels llargs finals

L1

Jesús a l'L2

Inici de l'L3

Jesús plaquejant per l'L4

Fissura de l'L5

Final de l'L5


L6

Fotocim


Lo Xist