dimarts, 20 de desembre del 2022

NOU ESPORT VERTICAL-L'ESBAIXADA.

 

Bones Canalla , a cal Gall tenim un departament anomenat PINSO ( Plataforma d’Investigacions sobre la Natura  la Sociologia i les Onomàstiques)

De la comissió Europea de recerques ecològiques i de la nova economia circular ens ha arribat una subvenció de 435.012,35€ per a la redacció d’un informe de l’actual situació i l’impacte del nostre esport al medi natural , també ens demanen propostes d’actuació per redreçar la convivència i lo respecte dins del medi per part del nostre col·lectiu.

Un cop descomptades les despeses de representació amb els 12,35€ que sobraven lloguem un autònom per que s’encarregui de la redacció del mort aquet , ell diu que te un becari expert en temes esportius ( es campió de domino del seu poble) que gustos ho farà de franc per tenir teca per omplir lo currículum.

Aquí us pengem un resum de les conclusions a les que hem arribat després de quedar a pagar a l’autònom a 120 dies de data de factura.

Es sabut per tots que a dia d’avui hi ha una gran quantitat de gent que escala o al menys això creu que fa , ademes d’un creixement en nombre de grimpaires en clara tendència exponencial ,per que entre escaladors , friquis i ferrotistes les muntanyes ja semblen les Rambles de Barcelona al cor dels Nadals.

Com es llògic tota aquesta garbera de gent necessita cada cop mes espais i llocs ben preparats on fer-se l’intrèpid i treure pit escalant sense samarreta.

Es per això mateix que a dia d’avui sou com una taca d’oli que va creixent i envaint-ho tot , fet que comporta que tant les administracions com altres grups i habitant de les zones conquerides ,i ja del tot esgarrifats , us vegin com una peste a la que cal controlar.

Però no patiu , nosaltres després de fer un CROWDFUNDING per poder fer un BAIGCOOKING per acompanyar un BRAINSTORMING us portem la solució , proposem una revolució que capgirarà totalment i per sempre el mon de la verticalitat i li donarà continuïtat infinita.

El que preocupa mes ara a les autoritat es la proliferació de nous espais on els patògens van sovint en ramat a remenar la cua i treure pit , es  a dir , llocs nous on s’obre o equipa.

Nosaltres com a re equilibri proposem un nou , divertit i complert esport vertical , L’ESBAIXADA , la cosa va de des equipar totalment vies i tornar a deixar-ho tot tal com la natura ho va parir una o tantes vegades com els obridors-equipadors ens proposin , cosa que donaria xanguet tant als escaladors com als  esbaixadors.

A par de que suposa un nou joc que donaria una total i nova visió als esports de la verticalitat on caldrà demostrat tot un seguit d’habilitats i coneixements de diferents disciplines. 

Esta clar que primer caldria fixar unes normes , o per no canviar costums una inventada nova ETICA , i per suposat triar un grup de GURUS que sempre aguaitant ferotgement fiscalitzessin la historia , a poder ser gent amb mala baba i portadors de força desqualificacions a qui no gosi creure’ls , s’admeten propostes de candidats.

Primera gracia , el joc del trenca closques , on un conjunt de disciplines i prenen part : investigació , paciència , vista , imaginació i altres mes . Cal primer anar a peu de paret a recercar tot el que l’obridor va llançar i mirar de situar d’on i com va caure per tornar-ho al seu lloc ( no es permés l’ús de productes adhesius no biodegradables )

Segona gracia , jardineria , descobrir quines especies i d’on i com collons les van tallar , arrencar o esporgar per tornar a replantar-les o guarir-les , cal contemplar si es va fer també l’ús d’aixades o eines de neteja per valorar la necessitat d’haver de portar cabassets per carregar terra de reposició per a fissures , replans o demes.

Mes gracies encara , ara ja aquí lo adequat serà anar-hi per dal , sols es permetrà anar-hi per baix quant després calgui rapelar la paret , cosa que també serà curiosa de veure un cop la feina ja estigui enllestida i ben feta.

Ara l’aproximació serà la retirada i la baixada l’aproximació , tot i que els traks existents encara podrà fer la feina si enteneu que la cosa ara anirà  al inrevés.

Com podeu preveure lo marro de l’asunto en aquet nou esport vertical se’l menjarà sempre  lo que va de segon i mes tenint en compte que mentre des grimpa també li caldrà  des equipar i en el seu cas serrar els espàrrecs dels parapors , també tapar adequadament i de forma sostenible lo forat , fer de jardiner i algunes cosetes mes.....es a dir tot una demostració de traça , força i coneixements de diferents oficis , aquí per comptes de reconèixer-lo com un Manolo l’anomenarem un Ramon... per què? ves... per que a mi em surt dels tripons!!

En fi , un nou esport que preveiem ens portarà molts bons moments , imagineu-vos una colla de des esbaixadors de vacances per exemple al balneari de Panticosa o a Gorros....

O un cap de setmana al rocòdrom del Chis Sharma.

O Ja ficats una delegació a les Olimpíades.

També penseu que no tindreu despeses en materials per deixar fixes , al contrari podreu fer caixa re venent el que recupereu  i si pilleu una subvenció serà tot per a birres i festa , si es que tot son avantatges.

Evidentment muntarem una federació on caldrà si o si ser-hi inscrit per una mòdica quantitat que anirà canviant segons les nostres necessitats econòmiques , segurament prendrem com a referent el sistema aleatori de càlcul del preu de l’electricitat i o la del gas segons ens convingui a cada moment.

Com que sabem que sou uns punyeteros i algú saltarà que si el dret de propietat i aquestes comèdies , també vam encarregar al becari pel mateix preu que ens fes un estudi jurídic de la situació , i la resposta es clara i contundent.

“ Qualsevol obra o actuació realitzada a títol personal en un espai públic o privat que no vagi acompanyada d’un previ consentiment i permís amb l’exprés reconeixements de drets per part del o dels propietaris , no disposa de cap dret d’autoria ni propietat ni de reconeixement , tots els drets recauen en el o els propietaris de la finca”.

 AU BONES FESTES I LLENYA AL RUC

4 comentaris:

Logalldivern ha dit...

REAL ACADEMIA DE LA LENGUA ESPAÑOLA

ESCALAR:

1. tr. Entrar en una plaza fuerte u otro lugar valiéndose de escalas.

2. tr. Subir, trepar por una gran pendiente o a una gran altura.

3. tr. Subir, no siempre por buenas artes, a elevadas dignidades.

4. tr. Entrar subrepticia o violentamente en alguna parte, o salir de ella rompiendo una pared, un tejado, etc.

5. tr. Levantar la compuerta de la acequia para dar salida al agua.

6. tr. Ar. Abrir escalones o surcos en el terreno.

AIXI QUE JA EM DIREU EN QUIN APARTAT HEM D'APLICAR AIXO DE "ESBAIXAR"

LOGALLGRAMATICiOLÉ

pepet ha dit...

NO CONTESTEM A ASPANYOLS....

sergi ha dit...

Començeu desequipant la Punsola.Ara es fa cullons.🤣🤟

pepet ha dit...

Montserrat està masa lluny