diumenge, 30 d’agost del 2020

Via del Josepet i del Joanet, 6b+ (100 m), Esperó de Santa Ana

Activitat febril aquest dies, a veure si el blogspot explota o el senyor facebook ens envia a la merda d'una puta vegada. A la nostra edat, hem d'aprofitar aquests lapsus de temps entre lesions. Anem amb Jesús a Santa Ana, i ens dediquem a fer l'ànsies, i emparrar-nos per llocs desconeguts.

Per començar anem a la coneguda Rea Sílvia, i com veiem una línia nova de bolts que abandona la Rea per l'esperó, ens hi posem sense massa contemplacions. És una nova línia oberta per l'Agustí Sans i el Josep Maria Escart, que resultarà ser ben bona, i que encara li falta l'obertura del primer llarg. Precisament ens trobem al Josep Maria fent una bona feina de neteja per a l'aproximació. Ja la piarem quan els aperturistes publiquin la ressenya. Tampoc cal ser tant agonies.

Baixem i anem a veure què passa amb una via a l'esquerra de la Rea Sílvia. Ja fa anys que l'havia vist, però no teníem cap informació. Així que de moment, li direm Desconeguda (o Directíssima Pepe el Chino), fins que algú ens tregui de la nostra ignorància. L'aproximació a peu de via el fem des del mateix camí que porta a la Rea, però caldrà portar àliens per protegir l'accés a la R0. Hi ha una alternativa caminant que flanqueja més aprop de la paret, però no sabem com està de net el camí.

La via està equipada amb bolts, però amb certa alegria. El primer llarg deu sortir cap al 6a+ i ens deixa al costat de la R1 de la Rea. El segon llarg se'l curra Jesús. I se'l curra de veritat. Roca a controlar a l'inici, i un final de llarg per placa bastant dur. Deu anar cap al 6b+/c. Llarg boníssim. I un tercer més fàcil (V+/6a) en roca collonuda. Doncs ves per on, ens ha agradat força. Per a mi, de lo millor d'aquesta paret. 

Addenda: Darreres informacions que arriben ens diuen que el nom de la via és "Via del Josepet i del Joanet". I graduen el L2 en 6b. Com som uns matats, ho deixarem en 6b+

Material: Equipada (12 cintes). Àliens si feu l'aproximació pel camí de la Rea Sílvia

Ressenya Cal Gall

L0. Aproximació rumbera

L1

L1

L1 des de la R1

Jesús encetant el L2

L2. Al lio

L3

Fotocim
Lo Xist