divendres, 23 d’agost del 2019

Veintegenarios, 6b+, (170 m), Pollegó inferior, Pedraforca

Molt bona via, recent,  oberta al 2015, sobre roca excel·lent. Em permet arribar-me a aquesta raconada de món que encara no havia escalat, farcida de turistes, tot i que pocs escaladors. A l'agost ja se sap, parkings a petar, ramats de gent per arreu, i l'helicòpter de bombers rescatant personal sense parar.

Anàvem a fer The Passenger, però una cordada davant ens fa canviar d'opinió. Ja hi tornarem. Decidim la Veintegenarios que està al costat. I tot just comencem, arriba darrera nostre una cordada. 3 cordades en tota la punyetera paret i anem a petar a les mateixes vies. Coses de la internet. No reconeixem de primeres l'Albert Castellet, però a l'Ari que no se li escapa res m'ho confirma després. Bon tio. Ens explica 4 coses de la via, tot i que recorda poc. Ve a repetir-la i prou bé que li sortirà, encadenant un difícil L2 al qual nosaltres no li encertem el pas.   

L'aproximació la podeu fer des de dos llocs. A tots dos heu de seguir la carretera que puja de Saldes al Mirador del Gresolet. Si teniu 4x4 us val la pena seguir les indicacions d'aquí , deixant aviat l'esmentada carretera i seguir una pista. Nosaltres optem per anar al Mirador del Gresolet i pujar pel Refugi Estasen. Seran uns 700 m. de desnivell, forta a partir del refugi, però agradable per l'entorn i per l'ombra entre boscos. El peu de via el teniu a les coordinades N 42°14.013' , E 001°42.542'. 

La via arrenca pel bell mig d'una característica mitja lluna. Comença Jesús i es troba amb un V+ que s'ha d'escalar fort, en placa i canaletes, assegurances llunyanes i obligat. Potser el segon més difícil d'escalar.  Al L2 surto jo i no li veig el pas de sortida del segon bolt. Passat això segueix menys dur, però sense descans. Escalada preciosa. Com al L3 de l'Ari i el L4 que hi torna Jesús. El tio vol empalmar el darrer llarg (65 m. en total)  però li fem desistir per no acabar 4 persones en una R4 incòmoda. Llarg final de tràmit.

I un cop a dalt, una patejadeta de 20' ens deixarà al cim del Pollegó Inferior. D'aquí, en 1h i 20' baixarem per la normal fins al cotxe.  7 hores de cotxe a cotxe. Guapo lloc i amb ganes de tornar-hi.

Material. Equipada, però algun àlien i algun tòtem no us sobraran

Ressenya original
Aproximació. Els 2 Pollegons al fons
Jesús al L1

L1. Boníssimes canaleres. Noemí style
L2. Placots inconmensurables
Ari encetant l'L3

Postureant arribant a la R3
L4


L5

R5

FotoCim

FotoPan
Lo Xist