dimecres, 31 de juliol del 2019

The Needles, 6c/A1 (450 m.), Tossal de Baciero

Aprofitant aquesta entrada de Luichy , anem a visitar un racó de món fantàstic, amb unes vistes àmplies sobre Turbó, Cotiella, Posets, Aneto, Beciberris, ... Sembla que es vegui tot el Pirineu. Solitud garantida, poca aproximació i retirada més que agradable.  La via és bona, i sembla que per la zona no hi ha gaire cosa més. Té tres zones ben diferenciades. Una primera amb llargs més fàcils però amb roca a controlar i que cal escalar amb cura i que es treballarà l'Ari. Del L7 al L9 està el percal. L'L7 és boníssim, i se'l curra Víctor. Els altres dos són més de tirar d'A0 ja que el grau el trobem una mica exagerat, tot i que estan ben equipats. A partir del L10 és una senzilla aresta, amb algun tram de IV però que s'haurà de vigilar amb el que es toca.

L'aproximació la feu des de Gabàs, seguint una pista que us deixa al coll, en un tallafocs, al peu del Baciero. Aquí teniu el track amb tots els punts d'interés.

Trobar el peu de via serà lo més complicat. Sortiu del cotxe seguint al camí de baixada que teniu al track, i abandoneu-lo a dreta a la primera tartera. Flanquegeu sense pujar molt i en una horeta sereu al peu de les agulles.

El descens es fa seguint el camí de la normal al Baciero. Compteu unes 9 hores de cotxe a cotxe.

Material: àliens, tòtems, Cams #1,#2,#3, i un ganxo. 13 cintes llargues.


Luichy resse

Peu de via

Track

Pàrking

L1

Ari al L2 després del Ae

L3

Ribagorzan Totem Pole

L7

L9

L8

Aresta de sortida

Vistorros

Fotocim

Lo Xist