diumenge, 19 de maig del 2019

inteGrALL EXTREM 1.345,32 m. 6C/A0-6B OBLIGAT-MONTROIG


Ens trobem a Camarasa sense tenir les idees molt clares tot comentant mentre fem lo cafetó  l’últim sermó del capella , on  ens deia que em de fer per que la gent estimi i s’estimi sense mirar les particularitats ni diferencies per grans o extremes que ens puguin semblar...... bon home aquet capella , encara que també us diré que quant li explico que soc ateu prou que se’m emprenya.

El cas es que nosaltres en un rampell de bona fe també volem contribuir a la causa i decidim emprendre una ascensió que agermani la feina feta per dos de les llegendes vives de la nostra terra .Bons representants de dos maneres ben diferents d’entendre l’ascalada , dos estils ben allunyats i que sempre porten i portaran cua amb queixes , retrets i acusacions per part de les dos bandes .

Nosaltres com som uns llepafils i uns llepaculs ni defensarem ni atacarem cap de les diferents formes de practicar l’ascalada ..... no es que no tinguem opinió no , es mes aviat com que ja som una mica granadets i amb les espatlles que gasta avui dia el personal qualsevol els hi porta la contraria a uns i als altres , nosaltres som fills de deu i estimem a tot i a tot hom..... fins al nostre grau de confort..... mes amunt ja poden començar a surtir renecs i altres formes d’expressió poc carinyoses.

El recorregut una mica així a ull te 1.213,83m. i integra el bo i millor de la zona est del Mont Roig allà on s’acaba , lo de bo i millor o fiquem per fer-nos una mica el fatxenda i fer-vos creure que tenim criteri.

Comencem per la nova creació del Juan Gutierrez i la seva colla , la ROCO PUNT EXTREM , com que ja esta piulada no ens estendrem, una via quasi pràcticament equipada de 6a A0 obligat i amb un tram al primer llarg que avui ens ha semblat 6c.

Després tocarà fer un canvi de reunió , a fer de mon que es el canvi de reunió mes llarg que he fet a la meua vida , es tracta d’agafar el camí de baixada i allà on es troba amb el de la cova del tabac tirar amunt fins a situar-vos sota de la via SHAMBALA.

Ara arribem a territori MARMO.

Un cop aquí i una mica senglaros fins al peu de la continuació ,via GASTON REBUFAT , d’aquesta enfilarem el seu primer llarg , un bonic llarg en un bon mur clivellat per una mena de fissura primer mes ampla i després quasi cega , pràcticament des equipada , sols alguns pont de roca mes testimonials que altra cosa , que ens presenta a la part mitja un tram de 6b a equipar amb una surtideta matollera una mica tensa.

Després tocarà el segon llarg de la mateixa via , un petit i perfecte diedret amb arrencada dinàmica no obligada en coveta on la guia diu 6a+ , nosaltres apostem per mes pel 6b. Des equipat però amb bones possibilitats de fer-ho a sac.

Aquí canviem de via i anirem per la CASSIN , un bon llarg també a equipar , sobre roca a controlar al començament en una mena de diedre poc definit , amb el pas de 6a+ al anar d’aquí cap a un curiós balconet al bell mig d’un estètic espero , després roca collonuda i passets de finura 6a.

D’aquí volíem continuar per la TINTIN i després la SHAMBALA fins al cim , però la pluja ens ha convidat a anar de cap al bar i com que som prou manats li em fet cas i em donat per acabada la inteGrALL Extrem.

Porteu micros o tasconets petits i un joc de companys fins el 3.

AU SALUT I AMOR I AMOR I MES AMOR , LO DEL SEXE HO DEIXEM PER ALS SOLTERS.

 NO SE QUIN DE LA ROCO PUNT EXTREM

 PRIMER DE LA REBUFAT

 A PUNT DEL MARRO 

 SEGON DE LA REBUFAT

 LA CASSIN

 LO MIRADOR DEL AIGUABARREIG

FORMOSA RESSENYA ORIGINAL

 PAGINA DE LA GUIA TUNEJADA AMB PUNT GPS I TOT

LO XIST