dimarts, 19 de febrer del 2019

Nankurunaisa, 6b/A1 (ob, 210 mts), Paret dels Sostres, Montroig

Mai una via havia tingut millor nom. Nankurunaisa és un mantra que ve a dir: que tot, al final, anirà bé. I així ha estat. Un seguit de pedres des la R1 gairebé ens envia a Suka i a mi a l'altre barri. I vist aquest primer llarg, ens esperàvem l'infern. Però tot ha anat bé.

I avui m'ha quedat clara la taxonomia de les bones vies. N'hi ha de 3 categories; les fàcils, les dures i les que són una puta paranoia. I és que de vegades el marge d'error és massa estret.

Comença Víctor per un L1 massa llarg. 55 mts que es podrien haver fraccionat i evitar una arribada a la R1 massa expo, un 6b patinós, complicat de protegir, i on et jugues una galleta important. A més, la característica roca d'aquest primer tram de paret tampoc ajuda. Olé per ell perquè encara no ho sabem, però s'acaba de polir el crux de la via.  Torna a sortir per un L2 sota un impressionant sostre però que gaudim en un perfecte A1. Ni intenció de provar-ho enn lliure. Ara li toca apetxugar a Suka, en un L3 que arrenca en un 6b+ per roca discreteta, tot i que fins a la R3 "gaudirà" d'alguns bolts. Però amb cuidadín. Torna a l'L4 en un arranc de 6a+ dur, protegit per un pitó. 2 bolts més, llunyans, el deixen en un tram més senzill però d'escalar també amb molta cura. Ja sols queden els dos darrers que m'emporto jo. Una sortida de 6c+ que faig en un perfecte A0, que tot i això, caldrà escalar entre bolts. La sortida del darrer és fina, però ja et deixa en terreny més fàcil. Un pas de 6a+ protegit i et queda  la meitat del llarg per una fantàstica placa de V+, en la que podré posar un parell de friends, i res més. No val a caure. I per acabar, un llarg de V que agafo per la part equivocada. Vaig a la dreta a buscar terreny fàcil enlloc de tirar dret i acabaré trobant roca de merda.

Hem estat 5 hores i mitja, i al final, com diu el mantra, tot acaba bé. Bona via i felicitar al aperturistes, no pas per l'equipament, però sí per la línia i el seu agossarament.

Material: tascons, àliens, dos jocs de tòtems, Cam#3 i Cam#4

Ressenya original

Vic a l'L1

L2, entrant al sostre

L2

Suka al L3

R3

L4

L6

Fotocim Carbonera
Lo Xist