divendres, 22 de febrer del 2019

El Gafe de Canelles 6c (6b ob, 290 mts), Canelles

En primer lloc, dir que han tancat l'accés a la pressa, venint des d'Estopiñán. Haureu d'aparcar a un parell de Kms. La via la trobareu a la primera boca de sortida a dreta del darrer llarg túnel que ens deixa a la pressa.

La via és molt bona. Grau apretat, poc equipada però de ben protegir. Comença Suka amb un arranc de 6c que cap dels dos el veiem, azerant i festa. Massa bloquero. I una arribada a la R1 rumbera. L'L2 és el clau de la via. Fantàstic. Dur, continuat i poc protegit. Probablement el 6b+ sigui més a la placa d'inici que a la fissura desplomada. A la placa inicial s'ha d'escalar entre 2 bolts, i creiem que el grau obligat deu anar cap al 6b. La fissura desplomada es protegeix bé, però no dóna treva. I a la sortida t'espera una fantàstica diagonal, llarga, amb un sol bolt (6a). Com diu Luichy, "largo torero, torero". Surt bé però no m'he estat de xafar un bolt per xapar amb més tranquil·litat i jugar-me un aterratge sobre la lleixa. A partir d'aquí "quasi love climb". Bona roca que es pot protegir com vulguis. Esmentar l'L6 amb una placa de 6a quasi neta que també s'ha de lluitar.

Baixada pels ràpels de la No Entaleguis.


Material. Semàfor àliens + blau. Tòtems del blau a roig repetits. Tòtem carabassa i negre. Cam#3 i Cam#4  (No ens ha calgut repetir els Cams). A l'L2 deixeu-vos els Cams a la R1. No es posen enlloc.

Luichy ressenya

La puta tanca

Suka arribant a la R1
R1
Inici L2

Diagonal final L2

L3
L4

L6

L7

Fotocim

Lo Xist