dijous, 17 de gener del 2019

Mirada Persa, 6b/A1+ (80 mts) + Via Fora, 6c (110 mts), Roc d'en Solà, Perles

Dues excel·lents propostes de l'Edu Plana, obertes recentment, que ens convida a repetir. Ens apleguem l'Ari, Edu i Roger, de manera que farem dues cordades.

Les dues vies s'ubiquen al mateix sector, abans del gran diedre de la Paraimara. Mirada Persa ressegueix la línia de ràpel de les vies d'aquest sector. Comença amb un pas delicat (si no us enfileu per l'arbre), amb una arribada a la R1 que podeu fer per una evident escletxa o per la placa de la dreta. L2 fàcil i un L3 on es reparteix el caldo. Arrencada molt dura, que no surt en lliure ni de casualitat. Cal fer Ae fins al segon pitó, i amb pedal als dos primers bolts. La sortida del segon pitó  es pot fer en lliure (6c/+) o en A1+ posant algun trastet. D'aquí 6b peleón fins que tomba la curta xemeneia.

Rapelem per la mateixa via, i ens movem uns 50 mts a la dreta  (l'altra dreta) de la paret a buscar la Via Fora. Edu encara està netejant i llençant runes. Esperem mitja horeta i quan ens donen el vist-i-plau li fotem. Destaca el mur de 6c del L1 que es fa bé, i l'excel·lent roca de tota la via. Dues bones vies en un entorn preciós amb molt bona roca. Baixem cap al mateix ràpel d'abans (un únic ràpel de 60 mts), i quan sembla que aconseguirem marxar amb llum de dia, s'enganxa la corda. Tocarà escalar de nit l'L1 de la Mirada Persa un altre cop, i per acabar d'arreglar-ho, s'enganxa un tòtem que he de treure a cops de martell.  Ara el ràpel el podeu fraccionar si voleu evitar possibles entrebancs. Teniu un mailló a l'arbre que hi ha 2 mts a sobre de la R1.


Material. Mirada Persa: Al que diu la ressenya afegiu uns streps. Via Fora: àliens i tòtems (el C3 no l'hem posat).


Ressenyes de l'Edu

Roger al L1 de Mirada Persa

L2

L3

Via Fora. L1
R1

Sortint del 6c de l'L2

Arribada R3

Ari a l'L3 de Mirada Persa

Edu atent (a la càmera)

Foto Família-Monster
Lo Xist

2 comentaris:

edunz ha dit...

oju! l'arribada a l'R1 de la MP millor fer-la per la placa, la variant tetris que marca la topo té uns bons armaris suspesos, en vam fer caure un i realment estan "suspesos".
Ah, 50m a la dreta mirant l'horitzò, o a l'esquerra mirant la paret! haha...
benbonarepe i excel.lent companyia

Csar Fdez ha dit...

:-)
L'altra dreta