dimarts, 15 de gener del 2019

29 de Desembre de 2018-RIGLOS-Aguja Roja-SURESTE CLÁSICA 155 m. V+

 Ressenya del Luichy
Ressenya del Komando Kroketa

   M’estic tornant “vago,vago,vago”. Cada cop em fa mes mandra escriure al Bloc, i es que encara que no ho sembli es molt cansat, no físicament, sinó mentalment. Això de tenir que pensar el què......cada vegada em fa mes mandra. A sobre , per la quantitat de gent que ho llegeix tampoc em resulta excitant i tampoc n’estic segur de si s’ho mereix.
   Sigui com sigui, la qüestió es que aquesta va ser l’ultima ascalada del 2018, vàrem sortir del corral amb la intenció de veure el Sol i la opció que creiem segura era anar a Riglos. Carretera i manta cap a Huesca. Conforme anàvem fent quilometres, la boira seguia amb nosaltres, a Huesca també hi era, a Ayerbe també (mala pinta tenia l’assumpte) Parada a esmorzar un fantàstic bocata de Xoriç a la brasa.   Els astres es van alinear i tot just sortir de Ayerbe es va fer la llum i el Solet que tant buscàvem es va rebre a Riglos. Tot i això fotia un fred de collons.
   Volíem anar a fer l’Espolón del Adamelo però amb el fred que feia ens vàrem decidir per anar a la Sureste Clasica a la Aguja Roja.
   La via esta totalment equipada amb parabolts ó spits (no recordo) cal porta 16 cintes i mentalitat Riglera, dos llargs de canal que tira enredera, un llarg de flanqueig i dos llargs mes de placa i canal , una mica bruta. Arribada al coll de la Normal i de allí dos ràpels i a terra.
   El grau es mantingut en el V , te un pas de 6c que ni tan sols vàrem intentar i dos o tres V+ repartits per tota la via, sempre depenen de com vagis pujant (dinàmica Riglos) Via recomanable.





FOTOCOLL

LO XIST: