divendres, 21 de desembre del 2018

Energia Solar, 6b+ (6b ob, 210 mts), Cap del Ras

Fa poc llegíem una piulada a la Noche del Loro sobre aquesta via, oberta al 95 per J.M. Porta, Núria A. i Luichy, i com som una panda de galls envejosos, cap allà anem, malgrat la poca informació existent de la via per internet. La informació ens la donarà el mateix Luichy de primera mà, ja que ens el trobem a peu d'aproximació. Cagonseu, és com Jesucrist. Està a tot arreu. I lo primer que ens diu és que "la vais a flipar". Així que després d'unes risses i 4 rucades, l'escamot inicial de 5 galls es divideix. Ari i Jesús tenen clar que passen de la via i aconsellats pel Luichy se'n van a la "teòricament" més assequible "Tetties & beers". Pels comentaris "after party" no sembla que ho sigui gaire més. La resta, Víctor, Suka i jo mateix ens ho rumiem una estona, però com entre els tres no fem un cervell sencer, decidim fotre-li. Tampoc tenim cap altra alternativa clara.

La via és bona, assegurada amb spits i bolts bastant llunyans. El grau de la ressenya massa ajustat. I el grau obligat dependrà dels artificis que gasteu, però entre el 6a+ i el 6b. Si aneu sol amb cintes, més de 6b.

Els dos primers llargs se'ls curra Víctor. Bons, d'apretar a trams i anar buscant l'itinerari, amb roca crostosa a trossos.  De l'L3 s'encarrega Suka, amb una sortida molt potent del sostre. Amb un parell de ganxos ben posats i un strep aquesta sortida es suavitza i permet arribar a cantos bons fins la R3. L'L4 és molt bo, placa ranurada on cal escalar entre assegurances, sense miraments i on els passos difícils estan al final, però aquests ja estan ben assegurats. A l'L5 hi torna Suka, que encara li han quedat ganes de mambo, i es trobarà amb un V+ amb més pinta de 6a que altra cosa. Arribo a la R5 i veig que Víctor ens ha abandonat. S'ha deslligat i ha sortit a pèl. No m'havia passat mai això.

Fem una bacainadeta al solet fins que Jesús i Ari enllesteixen la seva i cap al bar.

Material. Malgrat estar equipada, un joc d'àliens us ajudarà a treure tensió. No portàvem tòtems però també haguéssim posat algun. I dos ganxos i un strep pel sostre del L3 per baixar l'obligació (us quedarà cap al 6a+).

Ressenya no sé d'on

Vic a l'L1

Inici L2

Heidi, Pedro i les cabres

L'Ari apretant al 7a de la Tetties & Beers

Suka sota el sostre del L3
Arribada a R3

Inici L4 des de la "Tetties & Beers"

L4

L4

L5
Migdiada

FotoCim a mitja baixada

 Lo Xist



2 comentaris:

Albert ha dit...

Vaig fer les dues (energia i tities) amb poc temps de diferència i les recordo per l'estil i encadenar poca cosa.

joan jover ha dit...

Hola Galls. La ressenya és del bloc https://ressenyes.joanjover.cat/

gràcies!

joan