dimarts, 13 de novembre del 2018

CABRO DE BLOC V+ 190m.-PIC DE CASTELLAS-ALOS DE BALAGUER


HOLA MAJOS/ES

Avui toca treure la pols a una via vella i arraconada..... i no se pas per que ?

Com que ja fa mols dies que es va obrir i la memòria no dona per gaire mes , decidim passar primer pel bar a fer una ullada als llibres... i ves per on allí hi surt tot i ben explicadet per que no pugui quedar cap mena de dubte de per on puja la via.. no hi ha res com cercar els llibres que toquen i llegir una mica , que per això hi son.


Pels anys noranta , quant voltàvem sovint per la zona , ens miràvem una apartada i curiosa formació d’uns estrats verticals en forma d’esperó , ratllat pel bell mig per una atractiva fissura , segons expliquem a la piulada es veu que també s’hi pot arribar per el jardí.

Un bon dia el Jimi i jo decidim anar-hi a fotre el nas i d’aquesta feta en va sortir la via CABRO DE BLOC , el nom li be de que justament en començar a obrir l’espero li vai fotre un bon bloc a sobre...quasi el pelo , després d’uns moments d’angoixa i nervis la cosa no va a mes i podem continuar.

La veritat es que la major part de la via no es mes que una excusa per poder pujar mig ascalant fins al objectiu final , la vistosa fissura.

La via esta tota des equipada sols hi trobareu pons de roca a les dos primeres reunions un espit i un pont de roca sota la fissura i dos espits mes un nou parabolt de reforç a la darrera reunió que es on comencen els ràpels , els dos següents ràpels amb baga i mallo en abres.

El primer te una fletxa picada i va amunt per terreny mig indefinit , sols te de remarcable una plaqueta final abans de la reunió IV.

El segons es pràcticament un canvi de reunió , pujar uns metrets i saltar a la canal i per allà on sigo mes net de cap a sota una vistosa placa.

El tercer comença en una compacta placa de V ,en el seu temps el vam deixar d’expo... però avui no ens ho ha semblat tant , també em fet una mica de variant per allargar la placa passant per la dreta del bloc , després ja enfilarem els estrats que a poc es converteixen en el desitjat espero fissurat.

El quart era el principal objectiu de la via , un estètic i prim espero tot fissurat de baix a d’alt de prou bona roca de la típica de la zona , que comença ben dret V+ i a poc va perdent verticalitat V / IV+ fins arribar a una mena d’ull de roca llavors , a la dreta hi trobareu els ràpels que us duran fins a la base de la paret . En fer aquest llarg veiem que en alguna repetició s’hi han afegit assegurances fixes (ponts de roca) , donat que tota l’estona escalarem per una bona i continuada fissura que permet fàcil autoprotecció i a dojo si així ho volem , no hi trobo cap solta a la presencia d’assegurances fixes a tocar d’una magnifica fissura i decideixo treure’ls i retornar-li el seu caire original de llarg KLEAN ( des equipat) igual que la resta de la via.

La part de baix te el seu que de romàntic...però aquet llarg be val una visita

RESSENYA ORIGINAL DEL LLIBRE DE RESSENYES DEL BAR DEL MOLI DEL POBLE D'ALOS DE BALAGUER ON HI SURT QUASI BE TOT MES O MENYS

 RESSENYA CESAR 2.0
 FLETXA PEU DE VIA
 CURIOS I VERD PRIMER LLARG
 CURIOSA ARRIBADA EN BAIXADA A LA SEGONA REUNIÓ
 MAGNIFICA PLACA DEL TERCER
 VARIANT GALLIPOLIS
 BONA ROCA I BON COMPANY
 L'OBJECTIU PRINCIPAL A LA VISTA
 TALOS TOTAL
 COMENÇA LA FESTA
 PRECIOS QUART LLARG
 LO MÁSTER GAUDINT COM UN XIQUET.
FOTOCIM AL BAR MIRAN ELS LLIBRES 

LO XIST