dijous, 23 d’agost del 2018

Qui Cerca Troba, 6b+ (150 mts), Paret de les Gralles, Serra Carbonera

Aquest any encara no l'havíem visitat i apuntem cap a una de les  poques que ens falta. Via poc visitada i de la que trobareu sol un parell de piades (restauratacks i romantic guerrer).

Primer avís. Per arribar a peu de via, millor feu els ràpels de la Urbi Et Orbi i flanquegeu la paret cap a l'Oest fins superar l'esperó final. Nosaltres ho fem a l'inrevés i la caguem. Escollim l'aproximació "clàssica" baixant per la valleta que abandona el camí del cim (veure esquema). Al final, quan us trobeu el barranc, busqueu una instal·lació de ràpel (35 mts). Nosaltres la seguim liant, i trobem una cadena de 4 mts a la dreta que aprofitem per rapelar. No sabem què polles pinta aquesta cadena aquí. Total, que un cop a la feixa, toca caminar per un corriol gairebé inexistent entre vegetació selvàtica. Un preciositat d'aproximació, vamos.  Buscant-nos la vida fins ensopegar l'esperó evident, pugem una bona estona fins trobar una placa tombadeta, inici de la via. 

Li fot Jesús a un llarg de 50 mts que escales els 4 primers i després un jardí immens. El segon és un llarguet sense massa història que et deixa on comença l'escalada.  Torna a sortir Jesús en un L3 que t'has de currar bé, gairebé net, i controlant la roca. I ja sols ens queda el L4, evident fissura que tira enrere, amb roca putrefacta (com diu la resse original), però que es va fent si no tens pressa. Algú s'ha deixat una cinta plana entasconada que treu una mica d'alegria al llarg. Un 6b+ més per la roca, la continuïtat i la necessitat de protecció que per la dificultat.


En resum, via on cal remenar massa per acabar fent dos llargs bons. Qui cerca troba, sí, troba lo que pot.

Tota la info de la Carbonera aquí

Material: Tascons, tòtems (7), Cam 2 i #3 i algún friend petit repetit. 16 cintes. I ho farem anar tot.

Aproximacions

Ressenya original tunejada
La cadena que no sabem què pinta i que no és el ràpel

Ràpel que no toca

L1
L2

Jesús flipant encara pel L1

L3
L4


Fotocim



Lo Xist



2 comentaris:

LOGALLGPS ha dit...

VEIG QUE MANTENIU EL VOSTRE MAGNIFIC SENTIT DE LA ORIENTACIO

Csar Fdez ha dit...

estem actualitzant la versió del firmware