dilluns, 9 d’octubre del 2017

Lanzarote

Hem estat uns dies per aquesta fantàstica illa fent una mica de tot. Kite quan ha fet vent, bones onades per aprendre una mica de surf, i com no, escalar en uns quants llocs diferents.  La informació a internet d'aquests llocs és poca,  i el motiu és que no volen publicitar zones, ja que gran part d'elles es troben en espais protegits. Hem fet una via llarga equipada, i bastant d'esportiva en llocs màgics. Us expliquem una mica de tot, així si us animeu a anar, ja teniu mitja feina feta.

Risco de Famara, 7a (6a+ ob, 500 mts). En aquesta imponent paret hi ha unes poques vies semiequipades, però no tenim informació de cap. L'únic que ens consta és una equipada amb una ressenya de pena. La via no és una meravella, però està bé. El millor són les vistes sobre la cala de Famara i l'ambient aeri.

Aproximació i retirada. L'aproximació no està fitada i trobar el peu de via ens costa una hora. Trobareu un bolt a peu de via, i us tocarà fer uns 40 mts en diagonal esquerra per III/IV sense res fins trobar el L1 equipat. L'equipament és divers. Bolts ronyosos difícils de veure, químics als llargs més compromesos, i reunions en general bones i de vegades mal ubicades. Acabat el L12 us tocarà escapar per terreny fàcil fins al cim uns 100 mts.  Un cop al cim teniu dos opcions. Que us vinguin a buscar en cotxe pujant fins al Mirador (pista en bon estat) o baixar caminant pel barranc cap a la caleta de famara.  La baixada a peu us durarà una horeta llarga, però és ben bonica.

Material: Amb 15 cintes exprés n'hi ha prou. De totes maneres, vistes les possibilitats d'embarcar-se, si porteu un petit joc de friends potser li podeu treure profit.

Itinerari vist de de la Caleta de Famara

Ressenya Cal Gall
Peu de via


Òscar encadenant el 6b+


Fotocim



Los Charcones (Esportiva). Hi arribeu des de Yaiza. Vam visitar dos  cales al costat del mar. La primera desaconsellable totalment pel mal estat dels bolts. La segona està força bé, encara que els locals ens comenten que Fixe ha fet proves de ressistència i tan els bolts com els químics fracturen abans del previst. Bona roca basàltica, una mica bruta de sorra i humida depenent de la insolació. Escalada atlètica amb itineraris a partir del 6è grau. Disposeu d'una piscina natural que queda aïllada amb marea baixa. Lloc idílic.

Ojo bucle !

Bona roca

Bany a l'acabar


Tenegüime (Esportiva). Enclau en un barranc declarat espai protegit. Hi ha un bon grapat de vies curtes, sobre basalt de textura arenisca, amb alguna zona on s'han produït caigudes de grans blocs. Sembla que no s'hi escala gaire. Trobareu vies a partir del 5è. Arribareu des de Guatiza.

Barranc de Tenegüime

Guatiza al fons

Ricard


Jameos de la Puerta Falsa y Cumplido (Esportiva). Un jameo és una cova resultant d'un despreniment en superfície per la pressió dels gasos de la lava. En aquests llocs, l'escalada sol ser extremadament atlètica, amb grans presses i sempre tirant enrere. Fins i tot hi ha vies que connecten dos jameos a través del tunnel, cosa que vol dir escalar en horitzontal. A la zona de la Cueva de los Verdes, hi ha un un sistema de jameos que va des del volcà més antic de la illa (el volcà de la Corona) fins al mar, el turístic Jameos del Agua. Nosaltres visitem el jameo de la Puerta Falsa, i ens dirigim per la galeria soterrada (1 Km, 1 hora de pateo) fins al jameo Cumplido més al nord (porteu el mòbil carregat). El lloc és espectacular, amb molt bona roca. Aquí escalem el que podem, ja que hi ha poques vies per sota del 7è grau. Però l'equipament és bo, i els vols segurs, ja que tot tira enrere. Tornem per la superfície fins al cotxe on ens espera la policia local amb els grups de rescat en camí. Resulta que m'he deixat el cotxe obert de bat a bat, amb tota la documentació dins i s'esperaven el pitjor. Han de degut pensar que aquests catalans estan tarats.
Jameo de la Puerta Falsa

6b

Afegeix la llegenda

Un local al 7b+

Jameo Cumplido

Al 6b+

Ricard desmontant-lo

Mojito's time



Grans dies amb Meri, Elvi, Òscar i Ricard. Tornarem tan aviat com puguem.

Aquí us deixem un arxiu KMZ perquè us ubiqueu en totes les zones esmentades




Lo Xist