diumenge, 16 d’octubre del 2016

TAO 6a+- A0 OBLIGAT -SOCOL DEL COLL DE PORTA-MONTROIG

Avui toca visitar la paret del sòcol del COLL DE PORTA a tastar unes vies de la cordada SOLIS/MERCADE.

Un cop a l’aparcament , just on s’acaba la tanca de fusta  busqueu un caminet poc marcat que  tira avall i en pocs minuts vos plantareu sota lo single.

La roca es ben bona i diferent dels estrats de la part de dalt , les vies van a petar al primer aparcament del coll el que fa que  l’aproximació i la retirada siguin un luxe per lo curtes i còmodes.

Zona còmoda poc visitada i tranqui-la , que ara amb el ben parit  repàs que s’ha fet a la pista permetrà fer ràpidament una o mes vies .

Ara demanarem signatures per apretar a la diputació per que ens obri un baret al coll per tal d’acabar d’arredonir la zona.

Primer ascalem la bonica i bona  DIAMANT, com ja es piada al blog , sols dir que pràcticament quasi equipada generosament , amb grau de regal ,via sense estres.

Desprès li fotem a la també bonica TAO.

Aquesta ja es mes de l’estil de la zona , poc equipada amb ponts de roca tocadets , spits i pitons , obligada en el grau ressenyat.

Un primer que ofereix el grau en els primers metres i desprès per terreny mes fàcil sobre roca molsosa fins la reunió a reforçar , un sol espit.

Lo segon es el llarg que marca la via , amb un passatge  al poc de començar que en lliure surt de 6c segons lo CESAR i 6b+ segons lo SALLA ( aconsello fer cas del CESAR ) que podreu fer en A0 ,però desprès us espera un 6a+ ben obligat i rarot i ja mes tranquil fins la role equipada.

Lo tercer surt recte en tendència una mica a esquerres amb el grau als primers metres desprès afluixa fins el V-/IV+ ja fins el cim on montareu role allà on pugueu.

Lo de les fotos ho tenim malament avui , no se com però he fotut la targeta en l’aire i lo reportatge no serà com de costum , be  ben mirat tampoc en hi ha per tant….son els mateixos culs de sempre.


 AFOTODIT DEL LLIBRE DEL MONTROIG

 SORTIN DEL 6a+ DEL SEGON

 ARRENCADA DEL TERCER

 FOTOINSERSOCIMCOLLDEPORTA

LO XIST

                                                                            


2 comentaris:

Csar Fdez ha dit...

Lo Salla diu 6b+. Però ell per sota del 7a no té ni puta idea de graduar ;-)
Bo lo dels culs de sempre :-))

Jaumegrimp ha dit...

Una zona que haurem de conèixer abans no hi instal.lin lo Bar !! que ens agrada la tranquilitat.