dissabte, 30 de juliol del 2016

Pirineos con Frontera. Pic d'Estrémère. 275 mts. 6c (V+ ob)

D'aquesta via trobareu descripcions per tota la internet. L'accés és curt, des d'El Portalet en direcció est en 30' arribeu a peu de via. La via està totalment equipada amb bolts. I el descens es fa en direcció sud, voltant l'Agulla del Portalet.

Quedo amb Ari i Francia que venen de fer un viote a la Maladeta amb destí al Midi, i es dignen a fer un dia de repòs actiu amb mi.
Enfilem en direcció a l'evident agulla del Portalet, passem per la seva base i ens arribem al peu de l'esperó on comença la via. A l'hora de començar s'aplica la doctrina Pepe. Qui no ha escalat darrerament comença. Ells ja porten un bon tute, i jo vaig fanàtic. Començo el L1  i encadeno el llarg (6c fàcil). Segueixo amb el L2 i empalmo fins a la R2bis. Continuo amb el L3 i també encadeno empalmant fins a la R4. Aquest pas de 6b m'ha semblat més dur que el L1. Ara li toca a Francia i encadena el L5 i L6. Aquest 6c del  L6 sigui probablement la part més dura de la via, amb unes lleixes que no ofereixen massa confiança però que aguanten. Per acabar surt l'Ari fent sense problemes els darrers llargs.

La via m'ha agradat. La roca tampoc m'ha semblat tant dolenta com es comenta en alguns blogs. El fet de tenir els bolts a tocar et canvia la perspectiva, i tampoc et preocupa gaire si les presses aguanten o no ;-)

Una baixada tranquil·la i en 3/4 hora al cotxe. Han estat 4 hores i mitja en total. Unes birres i els deixo que continuïn cap a objectius més agossarats. Són joves ells...

Material: 12 cintes si no empalmeu llargs. Unes 16 si ho feu.

Vista des del Portalet

Ressenya d'en Luichy

Ari i Francia al L1

Cretajant al L1

Francia al L5

Ari al L5

L6

L7

Fotocim i Midi 


Lo Xist


3 comentaris:

Lo Gall ha dit...

molt boo lo xist,au kina envejaaa feu manolets.
lonik

Csar Fdez ha dit...

Escapa.t una tarda i anem a fer el gamarús

LO SERGI ha dit...

Lo "gamarus" el feu sempre, no cal que us escapeu!