divendres, 12 de desembre del 2014

6 de DESEMBRE 2014
MONTROIG - PALA ALTA
"SUAVE ES LA NOCHE" 110 m 6a+

Resenya molt currada, amb permís del blog "roca i neu". edunz.blogspot.com (Gràcies)

Que sí, que sí.... que amb lo tarter de roca que hi ha per fer i amb lo que ja hem ascalat, resulta que del Trio Calatraba que erem de cordada, cap dels tres havíem fet la "Suave es la noche". Una via de lo Marmix , Macià i Cauvet de....hòstia !!! ja fa casi un quart de segle....
Pel que a mi respecta, fan incondicional i seguidor de fa també més de quart de segle de Los Suaves, aquesta via, amb el nom d'un "LP" en directe d'aquells músics gallegos, em feia especial gràcia fer. 
Quina sort, ni lo Juan ni lo Miguel Ángel l'han fet (bueno lo Juan és probable que sí l'hagi ascalat, però com que ell mateix diu que no recorda ni què ha esmorzat avui...   pues ell sabrà....)
En un dia de boira plana encarem la Pala Alta. Arribem a lo Coll de Porta després de fer feines de neteja a la pista, que cada dia està pitjor, i treiem uns quants blocs....
Lo peu de via no convida gaire... sembla que no s'ascala gaire. Amb la roca humida per la boira i algun punt que xorreja per les últimes plujes sèries, lo Jaume cola llarg amunt: Ojo que això es mou...ojo que cau un xusco....serà per aquí o serà per allà.... Això té pinta de ser una gran clàssica.  Bueno, la chent diu que a partir de la R1 la roca millora molt.
I així, cachondejant-nos els uns dels altres i partint-nos la caixa fem cim amb, ara sí, un Sol qu'aspatega!!
Fem tant lo ruc, que uns caminants que passem per la pista a sota nostre, pensen que ens hem ascapat d'algun centre de reclusió mental.... En fi. Som d'aquesta pasta.
Bé anem al gra de panís: La via ?? una gran clàssica, de línea molt bonica,  Llàstima que sigui tant curta. Una de la Pala Alta que cal fer abans que quedi en l'oblit. Cal ascalar i equipar i no penjar-se gaire de les reunions. Són d'un spit i un clau (a vegades ronyós...), la R3 és d'un sol clau i R4 no n'hi ha. Però és normal,...los anys passen....
Apa, ara aviat cantarem allò de " ara ve Nadal,...matarem lo gall..., i a la tia Pepa li donarem un tall..."

PD: no mateu logall, que és au de corral molt noble.........i tendra...

Lo Jaume navegant pel L1

Lo Uan (o Juan) encetant lo L2

També, per lo L2

Lo Miguel Á. currant-se lo L3. Llarg de bandera !! 6a+

Lo Jaume al L3

Lo Juan arribant a la R3

Lo Miguel Á. (No sabem què mirava....)

Sortida original del L4

Lo nostre estimat pla de Lleida, ...allí sota.....


LO XIST





 


1 comentari:

Lo Gall ha dit...

Abans que se-m tirin al coll:
ara he vist que "suave es la noche" ja estava piada al blog. Bueno: se siente... Si algú s'ofèn o es molesta, ja li demano ara disculpes...... De tota manera, així hem recordat altre cop grans clàssiques del Montroig, que sempre va bé. Au, Pelagatos !
Lo Jaume