diumenge, 29 de setembre del 2013

ALÓS DE BALAGUER-Pic de Castellas-CANTO POR SOLEARES 200m V / EL DIA DE LA PROSTITUCIO 35m. V+

Ressenya Made in LO GALL
Ressenya dels aperturistes (per no perdres)
 Mes pistes
I mes

     Probabilitat de pluges a tot l’oest de Catalunya : 90%. Això es el que resa a totes les webs de meteo de la xarxa.

      Davant de la mullada perspectiva, frase obligada: “Sempre ens quedarà Sant Llorenç”. Quedem a les 9 al bar del Jaume a esmorzar i….ja veurem .

      El personal va arribant poc a poc a lloc. De pluja , rien de rien. Cal decidir on anar i lo Tato, amb la maduresa que el caracteritza, diu: “perquè no anem al Talos (Alós) a fer la Canto Por Soleares?? Ein? Ein?.....Ostia!!! Collonut!! L’únic que renega es lo Paepe (mes aviat Pepucio, per que s’ha fet un corte de pelo….que ni els marines) i diu que ell se’n anirà amb lo Rafa i lo Sergi de Balaguer a fer Lo Gall Pelat ( la millor via del Montroig). Després d’insultar-lo, menysprear-lo i humiliar-lo cordialment, agafem el “vedo”(cotxe en llengua caló) i ens plantem a peu de paret. Cercle amb fletxa al inici que es veu desde el cami, abans d'endinsar-nos en el congost.

     El lloc es preciós, tranquil, a la vora del riu. Es un d’aquells paratges que es presten a l’amor, virtut molt apreciada pels GALLS. La via es d’aquelles que semblen lletges però que saben fer la feina. La varen obrir tres GALLS de pro quan encara no n’eren conscients de ser-ho. Te cinc llargs semi equipats amb ponts de roca i parabolts. Els dos primers d’escalada fàcil i bonica, el tercer de transició a buscar el mur final, el quart d’accés al mur i el últim, el mur, una placa d’aquelles que sempre recordaràs. La seva veïna, Olga Frontera, te mes nom, però aquesta no et deixarà indiferent i si et deixa… ja t’arreglaràs. Aprofitem el dia i , tot i que far una calor asfixiant (pluja , deien pluja!) fem la via El Dia de la Prostitució que hi ha a la ultima placa. Mes aviat es un boulder que una via en si, però et permet repetir la placa en un no res.
 Inici de via i arribada a R1
 Lo Juanito al L1
 Lo Tato al L1
 Lo Pinto a R2 i lo Tato al mig del flanqueig
 Lo Tato arrivant a R3 i inici de L4
 Lo Pinto al L4 i fent lo pluma a R4 amb un respall que hi ha per netejar els gats
 Lo Pinto i lo Tato al L5
 Lo Pinto i lo Tato a El Dia de la Prostitucio
 Fotocim


     El descens de la via es far amb un ràpel de 50 m. fins la feixa central i d’allí cap a la dreta en sentit descendent, buscant unes fites que duen a una petita canal on hi trobareu unes cordes fixes. D’allí en flanqueig a l’esquerra a ran de paret ,on hi ha un altra corda fixa, i caminat fins el camí.

LO XIST: 




 

4 comentaris:

Llauis ha dit...

Com m'agrada la tardor, estació on es pot veure la ploma dels galls en tot el seu esplendor, que guapos que esteu!!. Ja era hora que algú publiques la ressenya d'aquesta bonica "petita-gran via" del "Talós".

Joan Baraldes ha dit...

Moltes gràcies per la ressenya, ja en tenim una altre a la llista !!
Salut i a escalar

Lo Gall ha dit...

A tú, et caura la ploma de patac quan t'enxampi, cabronass!. Ja m'en han fet cinc centims de les teves andançes per la Dolomia.

Lo Gall ha dit...

Hola Joan. Aneu-hi, us ho passareu be.