dissabte, 27 d’abril del 2013

20 d'Abril de 2013-ALT URGELL-Serrat del Coniller-LIEBE CLAUDIA 190 m. 6a (V obl.)

PREÀMBUL POMPÓS

    Això de la “Internes” es realment apassionant. La redacció de LO GALL, sempre atenta a qualsevol inquietud relacionada amb lo mon de l’ascalada, no resta indiferent davant de aquesta revifada en el debat sobre els equipadors, els fabricadors , els creadors, els simuladors, els detractors, els reguladors…. En fi, tot el que es ….dors , de vies. Es per això que fem una petita Editorial sobre el tema.


EDITORIAL GLORIOSA

     Al Bloc de LO GALL, hi cap qualsevol opinió referent al tema dels equipaments de les vies. Dins del nostre grup (petit però molt variat) en hi ha de tots els colors. A uns, no els hi parlis d’anar a vies a posar catxarros, potser per que no en saben , pot ser per que els hi fa por o pot ser per que simplement no volen. A uns altres els hi agrada una mica de tot, a vegades ben equipat, a vegades una mica de color, però sense apretar. En hi ha que gaudeixen de l’ascalada neta per davant de tot i accepten vies semi arreglades. Y també en hi ha que els hi agrada tot el que sigui enfilar-se per una pedra. La gracia de tot això es, que ens fotem a parir uns als altres , pero la sang no arriba mai al riu. Des de la redacció volem fer-vos saber que qualsevol opinió es bona, sempre i quant es respecti la dels demes i que a la fi , tots  estimem  les parets i el entorn  que les envolta i això, si cal defensar-ho i protegir-ho. Tot això que aquí surt es opinió meva (Lo Sergi) crec que aquí hi cap tot hom i m’importa tres parells de collons lo que pugueu opinar, o no.



LA PIULADA
Ressenya dels aperturistes

     Bé, després d’aquesta gran dissertació, anem a lo que veritablement ens importa. Aquest dissabte teníem pensat d’anar a Montserrat (ca la Montse) a fer la Sanchez-Martinez, però lo Sergi es va “rajar” al·legant una qüestió d’horari. Davant del imprevist calia trobar una alternativa que pugues omplir les necessitats individuals i egocentristes dels GALLS afectats. Ves per on , la solució va venir del Bloc del nostre amic Joan Asín. Fa poc va obrir una via al Serrat del Coniller i nosaltres encara no li havíem fotut lo bec : la Liebe Claudia. Dit i fet

     El Serrat del Coniller  es trova a prop de Coll de Nargo. Cal anar direcció a Boixols i desviar-nos cap a Sallent  i les formacions calcàries que veureu a la dreta, pos allò.Mes informació al Bloc de l’Asín
La Liebe Claudia es una via ràpida ,quasi equipada, on els “trastes” s’amortitzen be, el grau no apreta i el ambient es magnífic. La roca es bona o molt bona , tot i que cal tenir compte amb els replans i esperons de la part de dalt. La baixada es fa amb tres ràpels . Si voleu saber mes coses, aneu a fer-la i després  li dieu al Asín el que us vingui de gust. A nosaltres ens va agradar, el que us sembli a vosaltres , no ens preocupa.
 Lo Nico i lo Llauís al L1
 Lo Sergi al L1 i lo Paepe al L2
 Lo Paepe al L2 , mireu, pasa dels parabols
 Lo Llauís i lo Paepe al L2
 Lo Paepe fent lo "xulo" al L4
Lo Llauís fent-se l'interesant (no sap llegir)
 Lo Nico i lo Llauís al L6
 Lo Paepe "fashion" al L6
Fotocim

LOS XISTS:
 










6 comentaris:

Llauis ha dit...

Em commou profondament la intensitat filosòfica i la qualitat literaria de la editorial, a la qual m'adhereixo sense reserves, sobre tot a la ùltima frase (aquí hi té cabuda tothom,i a mi també m'importen tres parells de collons les opinions, fins i tot les teues, Sergi).

Lo Gall ha dit...

No esperaba menys de tu . Gracies, et contesto per educació.
LO SERGI

Anònim ha dit...

A mi, com m'agrada tocar el collons, no estic d'acord. A Lo Gall s'ha de fer un referendum per tal de decidir el tipus de via que d'ara en davant ens a de referenciar davant de tota la comunitat escaladora. Proposo el tornar als origens i rebutxar tota mena de estri o estil que desmarxi dels passos marcats pels pioners d'aquest esport. Aixi dons la cosa quedaria aixi cordes de canyem , espardenyes , camisa de franel.la , res de ferros i sobre tot a la montanya amb ruc o caminant . Crec que tot el que surti d'aixo es una bruta manipulacio i contaminacio de la natura i l'esport original, sigui quina sigui la variant alteradora dels origens naturals .
Ha m'ho a dit el Nico
LO FREEGALL

Lo Gall ha dit...

Jo hi afegiria que s'haurien de portar calçotets "marianos" i els que fumeu "chisquero". Ah, i per netejar-se el cul quan es fa un "misteri" , paper de diari o una pedra riera. M`ho he dit jo mateix
LO SERGIMATAFREEGALLS

Lo Gall ha dit...

Ja lo haveu antes com s'ha de trepar per que lo dic jojojojojo, a i per netejar-se el cul amb argelagues seques.
Petonets

Lo niko.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Sergi,
Molt bona la teva "editorial gloriosa" almenys a mi em sembla collonuda, encara que també accepto que a algú li pugui importar tres parells de collons la meva opinió Je je je.

Salut i a escalar