dissabte, 12 de maig del 2012

12 de Maig de 2012-RIGLOS-Mallo Fire-GALLETAS 265 m. 6b (V+, A0 obl.)

Ressenya treta d'internet
Recorregut

     Feia temps que tenia al cap la intenció de fer la Galletas al Mallo Fire de Riglos. De fet les ganes ja venent des de el dia que vàrem fer la Rabada-Navarro i vàrem conèixer a la Eva i lo Patxi ja que anàvem darrera seu i es que lo Patxi ja se la havia fet vint i cinc vegades (ja us ho podeu creure). Davant d’aquestes credencials ell va tirar davant amb l’Eva i nosaltres dos , lo Nico i jo seguint-los de a prop. Després , al bar, lo Patxi (bon coneixedor de Riglos) ens va recomanar de que anéssim a fer la Galletas. El dia que lo Nico hi va anar, jo vaig tenir compromisos i em vaig quedar amb les ganes. Però com porto sang d’Aragó (el meu padrí era de Friaga) la  tossudesa em fa , per fi, iniciar los tràmits de l’escalada. Truco al Juanito, al Mingo, al Juanill i al Juan (cap d’ells l’ha feta) i……….Ole,ole, lo Juanito ho deixa tot per mi. Com me’l estimo aquest Juanito. Los altres no poden venir per diverses raons , però a tots els hi pica lo cul.
     Enfilem carretera cap a Riglos i les 9’00 A.M. ja estem al refugi foten-nos un super bocata de xoriç a la paella que no se’l salta un cavall. La simpàtica de la cambrera ens te un gran carinyo, petonets per ella. Amb la panxa plena ens en anem a guarnir al cotxe i……….¡¡¡¡¡¡OSTIA!!!!!! a que no sabeu qui tenim davant nostre?? Si senyor , lo Patxi, quina alegria!!!. Va sol, el col·lega li arriba el diumenge. Despres de les abraçades, proposta: ¿Patxi, nos llevas a la Galletas? …….. lo Patxi es fot a riure i diu: “Anda vámonos para arriba”. Avui segur que triomfem.
     Lo Patxi, com no pot ser d’un altra manera ,se la fara tota de primer, a mes a mes sense posar res mes, amb lo que hi ha. Lo Juanito i jo , encantats de la vida. Tot i que hi trobem una cordada davant i un altra darrera nostre, enfilem amunt pels còdols del Fire.
 Lo Patxi al L1
 Lo Juanito a L1
 Lo Patxi al L2
 Lo Patxi cap al 6b
 Lo Juanito igual
 Lo Patxi i la cordada davantera
 Lo Sergi, lo Juanito i lo Patxi
 Cordada davantera al L4
 Lo Patxi al L4
 Lo Patxi al L4
 Cordada de darrera al 6b
 Lo Sergi al L4
 Cordada de darrera al L3
 Lo Sergi al L4
Lo Patxi al L5
 Lo Juanito al L5
 Los del davant al L6
 Lo Patxi al L6
 Lo Sergi al L6
 Los del davant al L7
 Lo Patxi al L7
 Lo Juanito al L7
 Fondo,fondo
 Lo Juanito arrivant a R7
 Els blocs encastats
 Lo Patxi "pasa" dels blocs
 Lo Juanito "esta en ello"
 Pasats els blocs
 Lo Juanito al L9
Fotocim
(Punta Mateo)
 Peña Rueba
Magnific

     La via l’hem trobat molt guapa. La roca ferma , tot i que a Riglos sempre cal anar amb compte amb els bolos, fins la xemeneia el equipament es generós, cal seguir les xapes negres. El pas de 6b  el fem amb A0 (lo Patxi ,no). La travessia en diagonal a la dreta de V+ , es collonuda i el flanqueig a l’esquerra del llarg següent , impressiona d’allò mes. La xemeneia es per gaudir i lo pas de les pedres encastades , lo Patxi se’l fa per fora, mes còmode però sense assegurances. Per rematar la feina acabem a la Punta Mateo. D’allí ,ràpels i a fer cervesa.

GRACIAS PATXI.



LO CLIP :

PROHIBIT ANAR AMB BANYADOR


CAP PROBLEMA

4 comentaris:

Josepo Anton ha dit...

Enhorabona, Uauuuhhh! Agun dia, quan sapiga escalar m'agradaria tant pujar al fire!!! Molt be tios. La propera m'acompanyeu i la fem a l'estiu amb (o sense) banyador

Juanill lo val de ram en ram ha dit...

Enhorabona, encara menjo sopes als Mallos petits abans d'atrevir-me amb un de gran... per cert Sergi gràcies per trucar.

Mingo ha dit...

Eppppppppp parlem-n'he d'això heu fet la via però heu copiat molt, no sé si la podem donar per bona, jo crec que hi haurieu de tornar-hi amb alguns dels que no hem pogut venir.
Una abraçada, esteu fets uns manolos.

Lo Gall ha dit...

Hola companys. Crec que tots tres esteu plenament qualificats per fer la Galletas. Lo que pasa que sou uns GALLS ploramiques i sempre proveu de que algú os tibi de la cresta. Ho se per que jo tambe ho faig. La via es asequible i bonica. Per mi el llarg mes dur va ser la travesia de V+ cap a la dreta en diagonal, que es mantinguda. Tot i aixo pot fer repos , ja que les asegurances no allunyen. A l tardor, si os porteu be, potser hi podriem anar. Salut, amunt i crits