dilluns, 26 de març del 2012

25 de març de 2012-SANT LLORENÇ DE MONTGAI-Paret de l'Os- Esperó Sud, 120 m D (V)

Aquest "finde" no em puc escapar massa lluny ja que tinc que cuidar dels meus "pollastres" (que no "pollets") així que haurem de triar una cosa rapideta, que estigui aprop de casa, que sigui bonica, que no piqui gaire i... a poder ser... que no l'hagim fet abans. Agafo la guia del "Sanllors"(... que tanta feina ens va dur amb el Marmo...) i descobreixo amb total sorpresa que hi ha una clàssica, una CLÀSSICA (amb majúscules) que... ves per on! després de tants anys encara no he fet (si més no seguint estrictament l'itinerari original). Truco al Merto i li pregunto, - escolta, tu has fet algún cop l'Original de l'Esperó Sud?- resposta negativa. Sensació d'incredulitat... tots dos hem fet l'Esperó Sud, diverses vegades, moltes, (si em guardeu el secret us contaré que en en Merto un cop inclús el va fer amb el braç enguixat, sol i... sense cordes...) però MAI seguint íntegrament l'itinerari original "Vidal-Farreny" del 74 o al menys no ho recordem cap dels dos.
Aquestes son dues de les ressenyes que volten per la xarxa: foto (escalatroncs) croquis (elcoleccionistadevies)

La via ara es troba "asfaltada" amb parabolts. N'hi ha fins hi tot a la xemeneia del primer llarg, però de poc et serviran els tres que hi ha al segon llarg si prèviament no canvies la reunió de lloc ja que si caus el "buclanco" es tant gran que segur que et fas unes cames noves, així que vam fer una R1 bis en una mena de collet (muntes la "role" d'una magnífica savina) i t'estalvies el risc ;-).
Merto al primer llarg
Juanill arribant a R1
R1 des de la R1 bis
Inici del segon llarg
Cal resseguir el fil, força estètic.
Inici del tercer llarg, cal anar al "lloro" amb els blocs malgrat que per aquí ja hi hagi passat "Cristo i Mariquita"

El desplomet (V) està molt ben protegit, desprès es més fàcil però si no dus alguna cosa (aliens per exemple) hi ha una "excursioneta" fins la "role"

Una cordada al tercer llarg del Esperò Sud. Font: joanjover.cat
Merto arribant a R3
Juanill arribant a R4. Aquest llarg es força maco, tot exterior, ben diferent de la xemeneia a la que estàvem acostumats.
Fotocim "Old rockers never die...!"

LA RAYA DEL LAPIZ...








7 comentaris:

Mingo ha dit...

Joan la via quan la van obrir el Joan E. i el Jordi Vidal, no anava per la xemeneia. No sé si va ser en la segona o tercera repetició que la van fer el Vidal/Farreny/ i un altre que no recordo els va caure un bloc molt gran a la carretera i van decidir aleshores de variar l'itinerari. La via anava a la dreta de la xemeneia, just sobre la carretera.

Juanill ha dit...

Gràcies Mingo, de fet ja ho sabia dons en Jordi Vidal ho conta a la web d'en Joan Jover http://joanjover.cat/ressenyes/?p=5667.

Lo Gall ha dit...

Sembla mentida que un GALL tan circunspecte i versat com tu , a mes a mes de tenir los collons plens de voltar per st. Llorenç no hagi fet l'original de l'espero de l'os. Vergonya t'hauria de fer. Sentencia dixit. LO SERGI

Mingo ha dit...

Sergi collons que tu tampoc l'has fet l'itinerari original, només es va fer dues o tres vegades, després ja es va passar per la xemeneia.Eii a veure si anem a trepar, pensa amb lo del cavall que aviat s'hi podrà anar

Joan no sabia el comentari,està molt bé,el que si vaig veure és el bloc que va caure.

Lo Gall ha dit...

No voldria pas molestar, pero em sembla que jo si l'he feta la original. A la dreta de l'inici del primer empotrament , crec que hi ha ó hi habia un buri, recordo que hi vaig posar un estrep i vaig sortir per un tram trencat a la dreta.Despres lo Rosendo i lo Mayor varen fer una entrada directa a l'esperó. La superacio del nas del tercer llarg es feia per la canal de l'esquerra ó al menys jo tambe la he feta per alli, a pel , de nit i amb solitari. Xupate esa Professore. LO SERGI

Mingo ha dit...

Oido cocina

Lo Gall ha dit...

Lo del Cavall si es tracta de la Punsola o similar...pues eso... dons el Sergi ja sap del meu interès...