divendres, 16 de març del 2012

10 de Març 2012 MALANYEU - Paret del Devessó - VIA INTEGRAL FARIGOLA INDÒMITA 140 mts. 6a

Ja feia uns quants dies,  al galliner és comentava la dèria d'alguns galls de "ploma lluenta" per anar a escarbotar els rocs de les terres "mañes". Alguns científics atribueixen aquesta tedència a obsesionar-se dels GALLS, al fet que les baixes temperatures no deixen que la cresta se'ls irrigi prou... MENTIDA!!, els fenomens obsesius apareixen entre l'especie dels GALLS, basicament, per la baixa qualitat de la cafeina que acostumen a pendre, i sobre tot, per la manca de presència de GALLS femines en les sortides a picotejar pedres,rocs i parets.
En un intent de possar remei a aquesta degeneració malaltissa, el dissabte, lo Pep i l'Esther (els Galls de la Roca) i lo Llauis i la Llona, queden per anar a cercar una cafeina de qualitat a les terres Bergadanes de Malanyeu, i anar a trepar amb l'alegria i la inconciència que dona la barreja de generes i tendències.

Malanyeu, és una raconada del prePirineu oriental, encarada totalment a sud, on fins i tot quan fa molt fred s'hi pot anar a ascalar. Es, podriem dir, un galliner escola, amb roca vertical on cal acostumar-se al tipus de roca ple de forats de totes les mides i on cal ascalar amb els peus.  Hi ha rutes per tota mena d'aus de ploma, fins i tot aquells GALLS que els hi agradi el pebre sense que estiguin a dins la cassola.

La Integral Farigola Indomita  és una via que ha estat recenment reequipada amb parabolts, té 4 llargs, pels dos primers cal portar un joc de friends petits i mitjans i joc de fisurers, el tercer és de transició,i el quart es  vertical de collons i  està totalment equipat, tot i que es van utilitzar un parell de friends (per protegir la sortida de la reunió...).No està de més portar cordes de 60 i 16 cintes expres (algunes llarges)

ressenya de la via
Aquesta va molt bé per situar la via


Lo Pep i la Esther van arrencar al davant, els dos primers llargs i el Llauis i la Llona els anaven seguint admirats dels elegants moviments dels galls de la Roca. El quart llarg, que és el més picant,( més per la continuitat i verticalitat del mur que per una altra cosa) el va encapçalar la Llona i lo Llauis, que només va poder arribar a la meitat del llarg, i llavors varen pendre altre cop el relleu els galls de la Roca, que ja van sortir per dalt.

Aquí teniu el reportatge d'afotos. Es pot entreveure que la  terapia va donar resultat, només cal veure els somriure de les cares, les crestes tieses i la barreja promiscua de parelles.

Estudiant la ressenya

 
 
 
 
 
 

 Fotocim,alegria i kikiriki

El descens és pot fer en rapel per la pared per alguna de les vies de la dreta, o anar seguint la cresta cap al est (dreta) un curt tram, desprès corriol amb marques grogues,  s'arriba a unes cases, on cal pendre el corriol que baixa cap al torrent, el travessa i desprès d'una curta pujadeta arribem al camí que ens mena al auto.


                                               









 Lo "pedra", que mos vigila
 cap a casa
Floreta del dia

Lo xist:

La dona surt al balcó i diu cridant al seu home que està xerrant amb els amics al parc que hi ha davant: "-SERGI,SERGI, MOS HA TOCAT 15 MILIONS A LA PRIMITIVA!!!"-.
L'home passant dels seus amics, arrenca a correr cap a casa i al creuar el carrer l'atropella una furgoneta del Seur... i la seva dona diu:" -es que quan s'esta de "racha" s'està de "racha"!!, ara també m'ha tocat lo Seguro de Vida!!!."-

1 comentari:

Anònim ha dit...

I han alguns Gall que quant surten amb dones a trepar no diuen res, son uns GALL acaparadors.