diumenge, 9 d’octubre del 2022

Perdón por lo malo, 6a+ (190 m). Sòcol del Mont-roig

Sort que la Montse no la tenim a ple rendiment perquè, tot i així, no donem l'abast amb què estan obrint amb l'Emili. Avui li toca descansar, així que l'Emili ens ensenyarà les dos darreres obertures que tenen al sòcol: "El Francotirarock" i "Perdón por lo malo". A aquesta primera hi van  Pam i Pepe, mentre que amb Emili ens n'anem a la segona.

L'aproximació es fa com si anéssiu a "La Perla Negra", "Indis de ponent", ... i seguim a dreta a passar per sobre de les tanques. Trobareu una corda fixa, potser instal·lada per a les obres.

"Perdón por la malo" és una via excel·lent. Malgrat que té els dos llargs centrals normalets (d'aquí el nom), el primer i els dos darrers són molt bons. I particularment l'últim diedre, probablement un dels millors del sòcol: net i vertical.  El penúltim llarg és un diedre molt més fàcil, però pareu compte amb l'arrencada; no pot protegir-se durant uns 5 metres -a no ser que porteu un Cam #5- i us jugueu una esquenada a la lleixa.

Retireu en un ràpel de 60 m. a la feixa que travessa una particular escletxa i us deixa a la feixa, al final de la "Francotirarock". I d'aquí dos ràpels de nou a les tanques.

Material: Tòtems i Cam#3  (Cam#5 opcional per a l'L4)

 

Ubicació

 
Ressenya original

Pam i Pepe al peu de la "Francotirarock"

L1

Emili a l'L2

L4

L5

Primer ràpel

Variant "Orzowei" de l'L1

Fotofeixa

Lo Xist