dijous, 30 de juny del 2022

Fanàtic Galls, 6b (120 m), Sector Kuestelon, Camarasa

La factoria Montse/Emili no para i, pel nom de la via, diria que no donen l'abast. Sort que han tirat de diplomàcia i han emprat "fanàtic" enlloc d'"agonies" que és el que se li escau millor.

Aquesta darrera requerirà una estratègia de gran paret per a la seva primera repetició. La cosa comença dissabte, amb dues primeres cordades; Farra/Jesús i Regui/Pepe. Aquests pioners establiran el primer intent d'aproximació a la paret. I es quedarà en intent. Condicions climàtiques no massa bones, possible manca d'aclimatació i desorientació generalitzada fan que la dura aproximació, sense porteig, acabi en un bonic dia d'esportiva al Marcant Estil.

Tres dies més tard, una tercera cordada, aquest cop amb més garanties, enllesteixen en un únic dia l'aproximació i l'ascensió. Requerirà de 14 minuts d'aproximació i 7 minuts de retirada pel corriol que  du a sobre del Kuestelón. Hi trobareu fites i corda fixa arribant a peu de paret.

La via és ben guapa i comença en un lloc molt curiós; un túnel d'uns 10 m. que separa l'inici del lloc on acabareu rapelant. Els dos primers llarg se'ls cruspeix Pam amb un primer gens fàcil, de lluitar. Els dos darrers són més curts però una mica més intensos. Torna a ser curiós l'L3, pujant per una mena de galeria vertical.

La retirada es fa en dos ràpels.


Material: tòtems, Cam#2, Cam#3  (uns pocs tascons petits/mitjans us aniran bé)

 

Ubicació

Resse original

 
Resse CalGall

Túnel a l'inici de la via

L2

L3


L4


Lo Xist

Aneu als bars