dijous, 17 de juny del 2021

Furtius, 7a+ (6a+/A1 ob, 160 m), 2a Agulla de Comalestorres

Ja feia molts dies que no escalàvem amb Luichy, i aquestes calorades són l'excusa perfecta per fer una escapada cap al Piri. Anem cap a una obertura seva de fa molt de temps, no massa llarga, cosa que ens anirà bé perquè la meteo tampoc està gaire clara. Al final aguantarà i gaudirem de condicions perfectes.

L'aproximació és la típica de les agulles de comalestorres: creuant l'envasament de Cavallers i pujant pel Pas de l'Os ens quedarem a peu de la segona agulla. Aquí teniu el track d'aproximació

Furtius és una via ben bona. Bastant equipada amb expansions on és difícil de protegir i neta allà on les fissures perfectes admeten friends de solidesa indubtable.

El L1 té el començament típic de la zona: placa fina i primer bolt a cagar a la via. Va a buscar 2 sistemes de fissures perfectes. Primera de dits, molt difícil i segona més ampla. Els que no en sabem, de fissura granítica, passem fent A1. Els guants haguessin anat de luxe a la segona. L'L2 comença amb uns pasos molt fins a cercar l'evident sostre. 7a diuen, però vamos, ni veure'l per enlloc. També està net de proteccions, però la fissura que el clivella és perfecta. L'L3 és de placa, per diedres cecs, però amb una sortida rabiosa a bloc (7a+) no obligada. I ja, per acabar, l'L4 flanqueja fortament a esquerra abans de pujar. Compte no us salteu el primer bolt, com avui ha fet l'aperturista, i que Déu li conservi la memòria, perquè el que anirà de segon té un flanqueig en baixada, fàcil, però amb un pèndol ben majo.

3 ràpels et deixen a peu de via. Podeu estalviar-vos al darrer si el segon l'encareu cap a la canal que us permetrà arribar a peu.

Material: àliens, tòtems, cams #0.5, #1, #2

 

Ubicació

 
Resse cal Gall. No surten tots els bolts existents. Més info a la guia "Cavallers, Travessani y Aigüestortes", L. Alfonso, 2011.

Luichy al sostre de l'L2

R2

L3


Fotocim amb Pujol
Lo Xist