diumenge, 17 de novembre del 2019

Mantecas, 6b (160 m), Roca Alta

No és estrany que sigui de les més freqüentades de la zona. Bona roca, grau assequible i ben protegit als trams més durs. El seu reequipament al 2006 aporta tranquilitat a l'escalada, tot i que no sembla haver massa consens en el grau en lliure, per tant, hi aportem la nostra opinió.

Jesús i Pepe proposen el diedre Farreny. Curiosament sols l'Ari l'havia fet, de manera que per no posar-nos al mateix percal, ens anem a la Mantecas i deixem a aquest parell fent la seva particular celebració quinquagenària. No és qüestió de fer de carabines.

L1 evident, directe, sostingut, bastant protegit i per a mi, el millor de la via. No us caldrà massa ferralla, sols algun àlien i tòtem petit. La farem en 4 llargs, de manera que Ari empalma els dos següents de l'original. Un sostret inicial que ens sembla més 6a que V+, i a buscar  un sistema de diedres a esquerra. Al L3 tornem a empalmar. Sols destacar una molt bona placa amb sortida de bavaresa i fàcil fins la R3.  El darrer comença senzill fins arribar al pas clau, ben protegit (2 bolts i pitó). No sé si la vaig liar, però a mi em sembla més del 6b que apunta alguna piulada i en absolut un 6a+. Tot sigui dit que no he flanquejat per sota del pitó si no passat aquest. Però bé, com tampoc és obligat, cadascú es farà la seva pel·lícula.

Material: àliens, tòtems i algun tascó petit/mitjà

Ressenya original

Ressenya MadeInGall

L1
Ari al L2

L4. Al pas

FotoBoiraCim 
Lo Xist


2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona, una via molt xula. Veig que des que la vaig fer jo, el primer llarg ha pujat un grau, abans era V+, crec que el 6a+ li escau millor

Csar Fdez ha dit...

És la tendència actual, no Mingo ? Cada cop som més primmirats i cantamanyanes ;-)