dimecres, 21 de febrer del 2018

El Tercer Hombre, 7a/Ae (6a ob.), Cap del Ras, Montsec

Recordava haver llegit el llibre de Graham Greene, però no haver fet la via. I resulta que sí l'havia fet, però no sé amb qui ni quan. Em va venir un flash fent els dos darrers llargs.
La via és bona, NO equipada per dalt (encara que el senyor Escalatroncs digui el contrari), això sí, a  cops massa equipada i tot, i amb un tutti fruti d'endròmines de tots els colors i mides; burins, spits, bolts grans, bolts petits, bolts grocs, un pitó, ...

Com són 9 llargs i som 3, la cosa quadra. Els tres primers pel Roger. Un primer fàcil amb un peu de via marcat (TH) a la dreta de la Redrum. El segon té una panxa (6b) molt dura que no surt. El tercer és boníssim, amb una bavaresa (6a) i sortida cap a la placa que no dona treva en uns quants metres.  Els tres central són fàcils, sense problemes per a l'Ari, tret d'algun tram a roca a controlar. La tònica general de la via és d'una roca excel·lent. Els darrers 3 per a mi. Sortida del 7è llarg en Ae, amb un bolt groc a cagar a la via, que t'han d'aguantar el cul per xapar-lo, i a partir d'aquí 6a sostingut que és més (6a+ segons altres ressenyes).  El 8è arrenca amb una fissura desplomada (6b) que surt bé. Em sembla més fàcil aquest 6b que el del segon llarg. I arribada a la R8 en Ae.  El darrer llarg té la seva dificultat en la placa final. Tres passos molt fins que no surten (7a). Tot i fer A0 s'ha d'escalar.

Arribada al cim en un escenari magnífic. Força neu, i algunes congestes que tallen la feixa de baixada i que ens obliga a esquivar-les per sota, però sense massa problemes. Gran dia. Feia dies que no trepava i avui he gaudit amb aquest parell.

Material: 15 cintes i strep

Ressenya 

Roger al L1
L2
Roger obrint el L3

Ari al L3

L7
L8

Canvi de R8
L9

Fotocim

Descens congestat
De baixada
Lo Xist