dijous, 22 d’octubre del 2015

Panam - Paret dels Sostres - Montroig - EDinf - A2/6b - 190 mts

Via inèdita fins a la publicació de la darrera guia del Montroig, ja que no es va donar a conèixer pels aperturistes (Marmolejo/Pizzica 2007). El Salla, que està enllestint totes les del Montroig, proposa un nova GallEllite experience. La via és guapa, amb molt poca protecció i prou directa. Detallo els llargs ja que no trobareu informació enlloc:

  •  L1. Bon inici de V, fàcil de protegir i on a més a més hi trobareu dos ponts de roca. La cosa s'espatlla passat el tram central de V+, on un final de canal descompost, amb blocs enormes, aconsellen abandonar-la. Ho fem per l'esquerra de manera que sortim una mica lluny de la R1, sobre d'un enorme bloc encastat. Fàcil canvi de reunió.
  • L2. Indicat per una fletxa a la roca (petroglif :-). Sortida per fissura de 6a a buscar un sostret on hi ha un spit i 2 pams a sobre, un pitó. Com està ben protegit sortim en lliure (6a+). Reunió amb un spit i un pitó.
  • L3. Inici de 6a a buscar el desplom. La protecció s'ha de treballar, un parell de tascons abans del pas et permeten arribar a un plom. I d'aquí, un pas delicat i dur de 6b et deixa sortir en lliure a buscar un pont de roca més amunt. Reunió amb spit i pont de roca.
  • L4. Tenim 4 o 5 metres de bons cantos a l'inici i passos fins (6a) però sense possibilitat de protecció. Posem 3  pitons per arribar a la feixa abans de la placa i protegim amb un alien i un totem mitjà per anar a buscar un altre plom en una placa dura i amb molt poc cantó. Un cop al plom, en artifo, es pot pitonar a l'esquerra per assegurar la sortida en lliure. A2. Reunió amb un spit que es reforça bé amb un tascó i un friend.
  • L5. Sortim directe a buscar el sostre (pont de roca). Abans trobarem un pitó a esquerra. Del pont de roca flanquegem a esquerra, un nou pont de roca, i recte amunt. Fissura de ben protegir amb bon canto. El fem en lliure (6a).

Material: 12 cintes, tascons, friends fins al #4 i 4 pitons (3 universals i una V)

Ressenya modificada incloent el material existent i la nostra percecpió del grau. Extreta de la Guia del Montroig 2014 amb permís dels autors



Inici del L1
Sortint del L1.

Inici del L2

L3. Salla al tram de 6b. S'ho protegeix bé, s'ho pensa una mica, i el treu en lliure

L4 a punt de xapar el plom
L4. Salla agafant-li carinyo als pitons


L5. Guapo llarg de sortida

Fotocim


Lo xist:



3 comentaris:

pepet ha dit...

Lo millor lo xist jejejeje....vaspaña y ole

LO TEUGALLADMIRADOR

Lo Gall ha dit...

Això si que es una bona piada i no las que fem la resta de gallsbells, felicitatsgallel·lits.
Lonik

Lo Gall ha dit...

Si penses que em faras enveja, vas ben equivocat!! Bueno, una mica sí. No mes que he pensat de trencar-te les cames! De bon rotllo, cabronass!!!!!
GALLANONIM (que es lo que mola)