diumenge, 15 de febrer del 2015

14 de Febrer de 2015-ALOS DE BALAGUER-Pic de Castellas-LO NIK GALL-LASTIR 195m V+ (Nova via dedicada al Nico)



   Ja ha arribat! Ja esta aquí! Per fi la via que tots estàveu esperant, la definitiva, la “namber uan”, la millor via de tot el “Talos” (Alós de Balaguer). A mes a mes, esta dedicada a un Gall que parla lo just i necessari però que puja la corda (Lastir) com pocs. Aquest no es un altre que Lo Nico.

   Ja feia temps que hi anàvem darrera , però per uns motius o altres no acabava de cuallar la cosa. Ara si, ara ja esta fet, per fi li hem enllestit la seva via, agraint el munt de vegades que ha fet de “Lastir” i que, de ben segur, sense ell, molts de nosaltres no ens haguéssim pujat per moltes vies difícils de la nostra geografia. Així doncs, per Lo Nico el nostre agraïment. Esperem que t’agradi, encara que , com ja saps , als del GALL no ens preocupa gens el que pensin els altres.

   Referent a la via , l'inici es troba entre la "Olga Frontera" i la "Sordenes Monguef". Podem dir que es quasi tota en placa, busca la part mes noble de la paret. Ha quedat quasi equipada, tot i que si no es porta el grau es convenient posar alguna cosa entre els parabolts. Els passos difícils estan protegits i s’ha fet una gran feina de neteja, les reunions son totes d’anella doble. El tercer llarg te part comuna amb “Sordenes Monguef” però te reunió pròpia i després se’n va cap a la dreta.

   El descens es pot fer de dues maneres i properament d’una tercera(ara no aconsellable). Es pot continuar uns 15 m. Fins a dalt de tot per la “Sordenes Monguef” i rapelar pel darrera. També es pot rapelar des de la ultima “role” fins a R5(30m) i després fins a R3(60m) això si, en el primer ràpel cal recuperar les cordes des de un parabolt que hi ha a la dreta de la reunió. En arribar a la R3 es segueix el camí de baixada de la “Canto por Soleares”. La tercera manera també es a base de dos ràpels per la mateixa paret, anant a buscar una instal·lació que hi ha mes a la dreta (de cara a la paret) i a uns 45m mes avall, però no es aconsellable pel perill de que s’enganxin les cordes als arbustos que hi ha al primer ràpel. Pròximament es farà neteja, us seguirem informant. 
Ressenya Made in LO GALL
 Indicacio a peu de via
Indicacio en R3 cap a R3 bis

LOS XISTS :

11 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via !!!!
Segur que esdevindrà una via classica i molt repetida .
Gràcies per equipar.
Salut i a escalar

Lo Gall ha dit...

Gonseu si a costat aixooooo........heu surtit a llarg per mes!
I la meua quant?
LO GALLSTAYL

joan ramon ha dit...

Em faltaran caps de setmana per fer tantes vies... Enhorabona per la feina feta i per dedicar-li al Nico la via.

Lo Gall ha dit...

ole tú, ole tú, moltisimes gracies a tots, no tinc paraules, que cabronssssss.

Logalllastir.

joan asin ha dit...

Ei enhorabona GALLS

Anònim ha dit...

Guau, que bien!!!
Otra via chuli para degustar!!!
Muchas gracias y muchas vias!!
Ya estoy buscando hueco para probarla!
Besicos
Siete

Csar Fdez ha dit...

Felicitats als aperturistes i a l,aperturat ;-)

Lo Gall ha dit...

Moltes gracies “novato”, un dia d'aquestos a tu també te obrirem alguna cosilla. tot arribarà estàs en listaaa.
Logallnotanlastir

Antonio Anzas ha dit...

Jo....! que no me va a dar tiempo...!! Quiero jubilarme ya..!!.cagonsots.
Felicidades.

Jesús Almarza ha dit...

Molt bona.
Aquests galls estan mes actius que la ostia. No pareu. Bona via per un gran ASCALADOR.
Salut

Mingo ha dit...

COllons ja era hora des del dia de la paella que ja l'ha tenieu mig enllestida, però ja veig que fins el dia dels enamorats (ja se que aquí és pper Sant Jordi)no l'heu enllestida. Un besito a tots menys als de les barbes que punxen.