diumenge, 16 de febrer del 2014

15 de Febrer de 2014-ELS PORTS DE BESEIT-Moles del Don-ITACA 135m V+

 Situació
 
 Més iinformació i descobriment GALL
Ressenya made in LO GALL

   Sembla que aquest hivern ens vol fer la guitza. Aquella dita “Pel Febrer un dia dolent i l’altre també” s’està complint i ja portem uns quants dissabtes que fem “porra”. Però aquest es un dissabte diferent, lo Lluís i lo J.R. han muntant una sortida als Ports de Beseit i com que los GALLS som molt de “fer soroll” hi hem fet cap.
   Arribada a Horta de Sant Joan i ens cruspim un bocata d’aquells per fer país, amb l’excusa, diu lo Oscar de : “com no dinarem....” pos això. De moment el dia aguanta i sembla que ens deixarà fruir de l’ascalada, la via triada es la Itaca a les Moles del Don, un lloc paradisíac on no mes es sent el soroll del riu i els crits del excursionistes que passen pel camí que el voreja.
   L’aproximació es de luxe, quinze minuts des de el cotxe i un desnivell acumulat de cinquanta metres , mes o menys. De la via poc podem dir que no s´hagi dit, te l'inici al peu del gran pi que es veu a la foto, es conglomerat consistent i les franges de còdols canvien de grans a petites i a grans, en un no res. El equipament es de parabolts i les reunions amb anella per rapelar. El grau es de cinquè superior, però, ull viu, cal ballar per la paret ja que com passis cinquanta centímetres cap a la dreta o cap a l’esquerra, el grau, pot pujar com la “prima de riesgo” i aquí si que en hi ha de “riesgo”.
   Ens ho hem passat de “puta mare” tot i fer uns quants “aserdos” i bufar en mes d’un pas. La baixada es fa seguint unes fites sortint a la dreta, fins trobar una canal on abans calia fer un ràpel curt i ara l’han equipada amb sirga i graons (bona feina).
   Per acabar us diré que, si algun dia us ve al cap l’idea de regalar alguna cosa als meus companys de corda – diguis Tato, Oscar, Manel- no penseu en una càmera fotogràfica, ja que , com podreu observar, els hi vaig passar a la primera reunió i no mes van saber fer dues fotos i de la segona , mes val callar (no crec que fos per estalviar).
  Panoramica i arrivant al peu de via
  El Oscar al L1
 El Oscar i lo Tato al L1
 Lo Manel a L1 i lo Sergi a R2
 2a foto. No, no plovia, es que com va pelat del cap
se li calenta el "crostó". No ho entenc gaire.
Vosaltres si?
 FOTOCIM
 Canal de baixada

LO CLIP:
Qui riu l'últim.........

1 comentari:

Lo Gall ha dit...

Hosti màster ....! .... tu i els aserdos.... ja feia dies que esperava una piada de les vostres. Devia ser per la pluja, que ens ha mullat a tots. Apa.
Lo Jaume.