dijous, 27 de desembre de 2012

23 de desembre de 2012 - Mont-Roig - L'Estremera - "La Proa" - TINTIN AL MONT-ROIG - 265 m, D- (V), R1

Us presentem una de les últimes realitzacions d'un dels més prolífics aperturistes de les nostres contrades, en J. Marmolejo. No, no no us espanteu! no es tracta d'una de les seves dures rutes, d'equipament escadusser o inexistent i roca dubtosa. No. Es tracta d'un itinerari idoni per a l'iniciació, mig excursió mig escalada i força divertit ( al menys a nosaltres així ens ho ha semblat). Malgrat les feixes i jardins, que el fan discontinuu, i la moderada dificultat, la ruta es ben maca i sobretot... INÈDITA, al menys ho era fins ara...Ressenya "Made in Lo Gall"

Hi trobarem cordinos en diversos ponts de roca i savines així com 2 parabolts de via. Ara per ara cal dur un joc discret de tascons per completar l'equipament tot i que si un té el nivell apropiat (que no és massa alt) es pot fer pràcticament sense cordes o si anem amb company el que s'hi adiu es l'ensamble. Nosaltres vam optar per la segona opció tot i que també vam muntar alguna reunió.


L'aproximació també té força encant.El primer llarg dona a una feixa (si busqueu en Walli trobareu en Merto per allí al fons)


Amb el zoom es veu una mica millor...


Merto un cop superat el pas clau de la via.
En Jordi el marca de V-, jo li donaria Vé i segons com més ja que es tracta d'un passet de bloc bastant curiós... però sense compromís (si tens problemes tens el parabolt als morros així que no és pas obligat i el terra es a tocar per probar-lo totes les vegades que vulguis). És el toc "picant" de la via.


El següent llarg ja escales alguns metres més i segons el meu entendre no passa de IV. Hi ha un parabolt però hi pots ficar més "caxarrets" si vols.


Es tombadet, amb bona presa i bona roca.


El mateix llarg des de dalt


Així arribes al jardí que has de travessar per anar a buscar la xemeneia de sortida que ja es veu.


Ara encara es veu millor


Per accedir a la xemeneia de sortida hi ha una canal que es presta a la "mata-tracció" i que desitjaries que estigués més neta...La xemeneia no té proteccions fixes tret d'un pont de roca amb un cordino a l'inici però hi ha alguna mata per llaçar i lloc per ficar-hi tascons "de película" a més la dificultat no passa de IV.


Escalada interior amb el seu encant.


Fotocim. Les boires ja s'han esvaït.


La baixada es una excursió amb força atractiu que pots complementar amb una visita a la"Cova del Lladre".
Resumint un itinerari per estirar les cames ideal per compartir amb la parenta, la canalla i fins hi tot la padrina si s'hi apunta...

LO FLIM (Cal sentir el so... l'instrument de vent és genial...)


1 comentari:

Anònim ha dit...

i despres se la fica a la boca no??quin gustillo.