diumenge, 21 d’octubre de 2012

INFOGALL-24 de Novembre de 2012-PAELLA GALL


GALL

[s. XIV; del ll. gallus, íd.]


m 1 ORNIT 1 Nom comú del mascle de diverses espècies d'ocells de l'ordre dels fasianiformes. Cal esmentar-ne el gall domèstic (o simplement gall) (Gallus gallus, família dels fasiànids), amb una cresta carnosa, tarsos esperonats, plomatge de coloració variable i cua arquejada.2 al cant del gall (o al gall cantant) A punta de dia.3 brega de galls ESPECT Espectacle consistent a col·locar dos galls de baralla en una gallera perquè s'ataquin mútuament, generalment fins que un aconsegueix de matar l'altre.4 gall de baralla (o de brega, o de combat) ESPECT Gall que té un fort instint de lluita i que hom sol aprofitar, degudament ensinistrat, per a les bregues de galls.5 gall de bosc Gall salvatge.6 gall dindi Ocell de l'ordre dels fasianiformes, de la família dels meleagrídids (Meleagris gallopavo), amb el plomatge bru bronzejat amb taques blanques, i el cap i el coll coberts de carúncules vermelles.7 gall faver Polla blava.8 gall fer Gall salvatge.9 gall salvatge Ocell de l'ordre dels fasianiformes, de la família dels tetraònids (Tetrao urogallus), de color gris el mascle i vermell terrós la femella.10 no cantar-ne (o no cantar-se'n) gall ni gallina (d'algú o alguna cosa) No parlar-ne ja ningú, haver caigut en l'oblit. Ara fa forrolla, però d'ací a uns quants anys no se'n cantarà gall ni gallina.


2 POLITIC.  Grup de persones que es troben habitualment per les contrades on hi ha parets verticals per a practicar el esport de l’ascalada (o no) i que solen ser de les Terres de Ponent

3 POPULAR.   Cabasudo que no mes fa que dir rucades, cridar, dir improperis, mirar-se les xiquetes i cap al final d’any trobar-se amb uns altres com ell i menjar se una PAELLA

4 fig Persona que, en un poble, en una comunitat, etc., vol manar-ho tot, és el principal, imposa la seva voluntat, etc.


5 BOTÀNIC . Rosella.


4 ESPORT Categoria determinada pel pes de l'atleta pròpia d'alguns esports, com la boxa (entre 51 kg i 54 kg) i la lluita (fins a 57 kg).


5 ICT Peix actinopterigi de l'ordre dels zeïformes, de la família dels zeids (Zeus faber), amb el cos alt i comprimit i amb punxes al cap, boca grossa protràctil i amb una taca negra a cada costat.


6 MUSICAL . Nota falsa produïda per un cantant en el registre alt.


7 PESC Conjunt format per tres planxes de suro superposades i lligades amb filferro, amb un forat al mig, on hom clava una banderola, un fanal encès o una campaneta, i que serveix, lligat al cap d'un ormeig, per a assenyalar on és calat aquest.

       En primer lloc, si heu estan atents a les descripcions que dona el Diccionari de la Llengua Catalana , us en fareu creus de la diversitat de GALLS que hi ha i el munt de qualitats i adjectius que se’ls hi atribueixen
       En segon lloc , com podeu veure, les coses no les fem per casualitat o per que ens surt d’allá baix. Nosaltres ens cenyim a lo que diu lo Diccionari de la Llengua Catalana i tal com posa en el seu apartat tercer, el proper Dissabte 24 de Novembre complirem amb les nostres obligacions com a GALLS que vam ser, som o serem.
        I en tercer , no se si ho heu entès be, però el menú ja esta decidit i amb una gran dosi d’imaginacio i després de lluitar aferrissadament pel tema del preu, amb lo Jaume del Mirador del Llac de Sant Llorenç de Montgai, quedarà tal i com ara us ho presentem:
         .- Amanida sense il·lustrar  (Enciam, ceba i tomàquet)
         .- Paella de Carn i Peix (Especialitat de la casa)
         .- Postres (Flam, Crema Catalana o Gelat)
         .- Pa, Vi, Graciosa i Aigua.
         .- Carajillo, Cafè, Tallat o Infusió.
                      PREU : 16 € al comptat.
     L’ordre del dia :
.- 9,00 A.M.  Única convocatòria, esmorzar al bar del Jaume a Sant Llorenç de Montgai
.- 10.00 A.M (ó mes tard) "Desparramada" de GALLS per les parets locals
.- 3.00  P.M   De cap a la Paella
.- ........ P.M. Retorn escalonat cap als Galliners respectius (ó no)
    Qualsevol que vulgui venir, ha de tenir la “pasta” i enviar-nos un correu  amb una acta de “Adhesión inquebrantable” signada amb sang a :  logalldeponent@gmail.com

     Per un altra banda, tenim a la vostra disposició unes samarretes “collonudes” “majes””majes” i que sense cap anim de lucre podreu demanar  al “cap de cony” del Sergi, sempre i quant porteu a sobre 10 € si en voleu una de blanca ó 12€ si la voleu amb color. Aquí teniu la foto de lo guapes que han quedat ó quedaran , per que no en tenim en stock. Amunt i Crits.4 comentaris:

Lo Gall ha dit...

Mes que un GALL Sergi sembles una COTORRA, QUIN ROLLOOO.PETONSSSSSS

Lo Gall ha dit...

Cal ser un GALL culte. Penseu que la cultura es el camí vers la llibertat (Ostia!! que bonic que m'ha quedat)
LO SERGI FILOSOF

Llauis ha dit...

Si, si molt bla, bla, bla, que si lluita ferrisada pel preu del pinso..., però lo important, ni tenir-ho amb compte!!... perque la gerencia d'aquesta trobada avicola s'hauria de preocupar de quantes gambes tocaran a casdscú, que al cap i a la fi és lo que marca la diferencia d'una trobada de Galls com Deu mana, amb un encontre de ploma, fortuit, qualsevol...

Joan B ha dit...

Ei Sergi,
Nosaltres varem "patir" l'estol de galls que vareu envair la paret, i no sabíem que podíem menjar paella !!!
La propera vegada farem de galls i si ens convideu picarem grans d'arròs ( amb les gambes corresponents)

Records, salut i a tibar