divendres, 18 de setembre de 2020

Putos abrefáciles, 6b (140 m), Costa de Fontanella

 Poques vies on la Montse i l'Emili estiguin involucrats he fet, però sempre m'han agradat. Així doncs, tinc una llista in mente (Set d'amor a Narieda, Cachorrito a Foratata, Aguanta al Tamok, ...) que anirem enllestint quan s'alineïn els astres. Mentre tant, ens conformem amb aquesta petita joia ubicada prop del congost de 3 ponts, passat Organyà. Avui no tenim gaire temps, i la orientació és perfecta per a una escalada ràpida al vespre. A partir de les 14:00 sereu a l'ombra.

La ressenya deixa molt clar on aparcar. La pista, millor, en 4x4, si no, a caminar una mica. El camí està ben fitat. No perdeu les fites perquè si no us tocarà deambular per alguna tartera buscant el pas, i no mola gaire. Aquí teniu un track per no fer el gamarús com nosaltres a l'aproximació.

La via és bona, ben equipada on cal i de bon equipar quan no. Però el darrer llarg (L4) és de traca. Boníssim. Ell sol paga la pena. Quan arribeu a la R1 us pot sorprendre trobar un sol bolt. L'altre està dos metres a la dreta. Podeu reforçar-la fàcilment. Amb un abrefàcil mateix.

I la retirada ràpida, dos ràpels ben llargs i al terra. A més, les cordes corren de luxe. Felicitats parella.

 

Material: tascons (petits/mitjans), àliens, tòtems, Cams #3 i #4

Avís d'spoiler: A l'L4 guardeu-vos el #4 pel pas abans del darrer pont de roca 


Ubicació


Guapa ressenya   

Ari a l'L1

L2

L3

L4

Alegria que no falti

Fotocim

Lo Xist

dimarts, 15 de setembre de 2020

Xaló Xaló (variant d'entrada), 7b (6b ob), Paret de les Gralles, Serra Carbonera

Poc ens hem prodigat aquest estiu per la Carbonera, així que quan Vic diu que no li faria res repetir-la, em sona a glòria. El cert és que sempre que m'atanso a aquesta paret, ho faig amb el cap cot, una mica poruc, cosa que no ha canviat amb el anys. Una mica de pànic escènic. A la repetició de Vic i Suka li canviem l'entrada. Salla ha obert una variant d'entrada que t'estalvia pitonar, cosa que agraïm els inútils de l'artifo com jo.

La via és molt bona. Divertida, atlètica, ben assegurada, i et permet escalar sense angoixes. A l'L3 creiem que el 6c correspondria més a la totalitat del llarg, de continuïtat que al tram, de manera que la fantàstica fissura que recorre el sostre podria quedar en 6b+. I destacar el darrer llarg com probablement el més dur. No pas pel grau del Ae, si no per la llargària, el seu poc equipament i la continuïtat  que presenta.

Us recordo que aquí  (https://drive.google.com/drive/folders/0BzzqrFjcmcr8Um5CR2F1TzRITEE)  teniu topos i descripció de les vies de la CarboneraMaterial: Joc de friends fins al #4. Repetir mitjans. Àliens.

Ressenya original tunejada

L1. Variant d'entrada

Des de la R1

Vic encetant l'L2

L3

L3

Boníssim L4

L4

Fotocim
Lo Xistdilluns, 14 de setembre de 2020

Anita cha cha cha, 6b+ (235 m), Vall d'Isàbena

 Passem uns dies per aquest bonic racó de món, lluny de les massificacions que apareixen als telenotícies. Sembla que la gent s'ha tornat imbècil de cop. No trobarem grans parets, però sí alguns recorreguts curts que paguen la pena. Després de treure-li la pols a alguna via de Pepe de quan era jove (ja fa temps), anem amb Pepe,  Jesús i Ioli al Tossal de la Font, on ens esperen un parell de vies recents i equipades.

Si aneu des de la Puebla de Roda aparqueu a un marge de la A-1605 a uns 19 Km davant del tossal. Des de Bonansa seran quasi 5 Km. Del voral nord veureu un GR que puja al poble d'Alins. Seguiu-lo, i quan cregueu convenient, l'abandoneu en direcció a peu de via.

Jesús i Pepe comencen per la "Anita". Ioli i jo per la "Ciruelo". Però durant el jardí de l'L2, ells que són un màster i un local, es posen  a la "ciruelo", intencionadament o no. Així que seguirem per l'"Anita".  Resultarà ser un via bona. Roca a controlar a l'L2 i inici de l'L3. Aquest L3 ens ha semblat més dur que el ressenyat a la guia de Luichy. Enorme llarg de V+ l'L5 i escollim la sortida directa (variant 6b+) en placa de roca collonuda, amb algun pas obligat, i ben bonica.

Descens carenant a l'oest, fins que vegeu que es pot baixar directament a l'era que teniu al nord i que us durà a Alins i agafar el GR de baixada.

I som-hi que encara ens queda el millor. Birres, riures i sopar corder de la vall. Un petit paradís a la terra, però no li comenteu a ningú, que la gent es torna tonta.

Material. Equipada


Ubicació

Ressenya Cal Gall

Ioli a l'L1 de "Tu madre se subió a un ciruelo"

L3

L3

L4

Jesús subiéndose al ciruelo

L6

Fotocim

Lo Xist

Sense ànim de ser irreverent, segons aquest fresc de la catedral de Roda, sembla que Crist, en aquells temps,  voltava per la vall de l'Isàbena en tanga