diumenge, 29 de setembre del 2019

Crack Juràssic, 6a/b (30 mts), El Puro, Camarasa

Un dels aperturistes de la més coneguda "Guerreros de la Roca" (J. Marmolejo) comenta al fbook que hi ha una fissura des del collat del Puro tan o més bona. I efectivament ho és, tot i que el nivell de dificultat ens sembla sensiblement superior.

La cosa, de bon començament, ja pinta estranya. Ens reunim al bar un bon grapat d'amics per anar a fer una vieta d'un llarg de 30 mts. 7 persones !!. Què collons farem 7 elements allà. I curiosament ningú es baralla per obrir-la. Tant fa, cap allà anem, sense cap planificació. Òscar, Jesús i Pepe comencen l'assetjament per "l'Aventafocs" (crec). Yoli, Ari i jo pujarem per les "Escletxes de l'Ogre". Víctor arriba tard i decideix apuntar-se en cordada japonesa amb als primers. Poc després tots 7 estem al collat del Puro. Saturació. Ari fa un flanqueig fàcil fins la R1, en un arbre, al peu de la fissura. Ampla fissura, molt vertical, gairebé neta i a suar de valent. Pot protegir-se bé però. A mi em sembla més un 6b que un 6a. Reunió en un pont de roca + filferro + tot el que poseu vosaltres.  I sorpresa !!!. Em trobo un missatge. Cabrons !. Ara començo a lligar caps. Serà l'inici d'un llarg i espectacular dia. Però això és un altra història. Avui es el meu cumple. 

Material. Tòtems, 2xCam#3, 2xCam#4

Ressenya orginal

Òscar a l'Aventafocs

Yoli encetant l'Escletexes de l'Ogre


R1 superpoblada


Crack Jurassic


Vic recollint coses que troba per la paret

Fotocim. Enormes
Lo Xist

dissabte, 21 de setembre del 2019

Rocco-Llumeta (6b/A1, 240 m), Cap del Ras, Montsec d'Ares

Avui tenim un exemple pràctic de obsolescència programada. Encara calenta i de cos present la nova guia de Luichy i ja ha quedat obsoleta. Aquesta via no surt.

La via és ben bona, en quant a traçat i qualitat de la roca. Alternança de panxes en artificial i excel·lents plaques amb algun diedre per arrodonir el ventall de possibilitats.  Bastant equipada en general, però als Ae haureu de lluitar de debò si sou de mida estàndard. Els bolts estan a pastar fangs, així que un allargador i/o algun ganxo per fer les transicions us aniran de luxe.  Sobre el grau algun + se li podria afegir, però tots són molt bons. Destacar el fantàstic L4 de placa i continu i un darrer L7 de diedre prou tècnic, bastant net i de bellugar-se bé.

La trobareu a la dreta de la Delgada Línea de la Vida, amb la inscripció R-fletxa-L a peu de via.

Material: Hem portat 15 cintes, tots els tòtems i algun micro. Ganxo i un pedal cadascun.

Ressenya original

Luichy arribant a la R1

L2

L3

L4

L5

L7

SemiFotoCim
Lo Xist  (fins al final)


dimecres, 18 de setembre del 2019

Via del Salla, 7b (6b ob, 165 m). Paret de les Gralles. Serra Carbonera

Sense dubte una de les millors vies de la Carbonera. Molt bona línia amb la marca de la casa Salla: proteccions les justes i a no badar. Fa esgarrifar una apertura en solitari d'aquest traçat. Chapeau.

Vic (que ja l'ha fet dos cops) i Jef se'n van a la Terra Lliure, així que els tindrem al costadet. Ari m'acompanya. Ella ja l'ha fet i a mi és una de les 3 o 4 que em falten de la Carbonera. És un sol.

L2 i L3 excepcionals 6a, mantinguts, molt nets i a gaudir. Un L4 obligat en l'arribada a la reunió. S'ha de provar un parell de cops si no te'l saps. L5 d'artifo sense contemplacions i un L6 dur però que es pot trampejar a gust.

Marxo amb la sensació d'haver estat massa temps a fer-la. Mola. Però a valgut la pena esperar i coincidir amb aquests 3 elements. Un no parar de riure.

Material: Tòtems, àliens, Cams #2, #3, #4. 4 tascons. 14/15 cintes.

Ressenya original

Ràpel a l'infern

Jef al L1. Comú amb la Terra Lliure

L2 a la Via del Salla i la Terra Lliure

L3

Ari al L3

Vic a la Terra Lliure

L4

L5
L5 sortint de l'artifo

Epi i Blas


L6
FotoCim
Lo Xist



dissabte, 7 de setembre del 2019

Ondokoa, 6c (50 m.), Paret del davant, Camarasa

Sembla que Ondokoa vol dir adjunt, al costat. I efectivament, a l'esquerra de la Gymcama, Jimmy ha obert recentment aquesta curta via d'esportiva. Avui anem amb Jef i Pepe a repetir la Gymcama, i per acabar d'aprofitar el matí, provarem de graduar el segon llarg que ens va quedar pendent per la pluja quan vam estar amb l'Ari.

Tots dos llargs són de placa, amb bona roca, encara que crostuda a trams per massa nova. Un primer 6b on les complicacions estan a l'arranc i a meitat del llarg. El segon llarg una mica més complicat, amb un inici dur, i un altre tram central de buscar i no badar. Llarg molt més sostingut i preciós.

Molt bona via amb la exòtica i característica aproximació de la Gymcama.
Ressenya cal Gall

Gymcama L1

Pepe al L2

Ondokoa. Jef al L1

L2


Diferents maneres d'arribar a la R2


Fotocim
Lo Xist