dilluns, 12 d’abril de 2021

CULEBRA BASTARDA + DIEDRE SUD-PICONS DEL PLA DE L'AUBERO-TORRENT DEL BOSC

 

Dies de vagances , dies de munteres de gent per tot arreu , com ja acostuma a ser normal tot hom te al cap anar allà on mes gent s’hi aplega per trobar-se mes acompanyats , com que nosaltres som colla ja no ens cal això i podem tranquil·lament anar a llocs “menys a rebotits”.......

Zona preciosa , tranquil·la i allunyada del mon setmanasanter , un aclariment , si es un lloc tranquil es per que no hi va ni deu , si ara hi aneu tots en ramat deixarà de ser un lloc tranquil ¿capito???

La primera via es LA CULEBRA BASTARDA .

Diuen que es una via semi equipada , a veure si ho ser explicar , no es pot dir que sigui una via equipada , no , tampoc es pot dir que sigui una via poc equipada , tampoc . El cas es que al primer llarg coses les hi trobareu , si , però poques i lluny ....poc equipat seria el diagnòstic , al dos següents hi trobareu una bona collada de parapors , amb mes aire quant la cosa afluixa i mes a tocar als passos . es ha dir que si feu la mitja de poc equipat ( primer llarg ) i equipat ( els altres dos ) la mitja surt semi equipada ¡¡ que re bo que soc explicant les coses re collons !!

Així dons us caldrà portar cosa petita pel primer , micros o tascons petits mes semàfor i un bon grapat de cintes per al tercer de 50mt.

COLLONUDA PER QUE SI.

La segona via es EL DIEDRE SUD.

Una molt bona via que ressegueix un diedre amb roca a controlar a trams mantinguda en el V grau amb alguns tramets de V+.

Diuen que es semi equipada , però el nostre consell es que passeu dels pocs pont de roca que hi trobareu per podrits i dels dos claus de la Senyoreta Pèpis per minimalistes , però no patiu per que la podreu amanir al gust en la gran quantitat de fisuretes que hi trobareu però sempre vigilant els blocs encastats d’estampimenta mes que dubtosa.

Un lloc preciós amb una roca collonuda i diferent , amb una aproximació que presta a fer-la agafats de la maneta i una retirada mes que bonica encara que pot arribar a ser una mica perdedora.

COLLONUDA TAMBE I TAMBE PER QUE SI.

Penseu que es un lloc apartat i es sols per aquest fet que encara  es ¡¡NET!!

PARELLA DE FETS


                                    RESSENYA ORIGINAL D'UN PERSONATGE ORIGINAL


PRIMER LLARG

SEGON LLARG

PRECIOS TERCER LLARG I LLARG                                          RESSENYA ORIGINAL D'UN PERSONATGE UNIC


PRIMER 

SEGON

MES SEGON

INICI DEL TERCER

TERCER

¡¡DEIEN QUE UN LLOC TRANQUIL!!

I RESULTA QUE HI  HAVIA GENT PER TOTES LES VIES

                                                                 FOTO COLLADA


LO XIST

 

dijous, 8 d’abril de 2021

La cuca de llum, 6b (370 m), Paret de la Fontfreda, Montsec d'Ares

Poca cosa a dir d'aquesta via que no s'hagi dit per la internet. Molt bona via en la seva primera meitat, amb llargs antològics com l'L4, i després, espurnes de bones tirades sobre zones de roca, més aviat, miserable.

Ressenya de Luichy amb el grau més encertat, al nostre parer, que l'original, tot i que el diedre de l'L9 m'ha semblat més tirant cap al 6b que el 6a+.

Material: 15 cintes (algunes llargues), àliens, tòtems, Cam#3 


Ressenya original


Luichy-ressenya

L1

Ari a l'L3

Arribada a l'R3

Boníssim L4

L5

L6

Arribada a l'R6

L7

L9


Fotocim-regina

Baixant entre cabres


Lo Xistdilluns, 5 d’abril de 2021

Que pagui Pujol (variant directa), 7a (465 m), Pic de St. Cugat, Escales

Sembla que continuem defugint de les multituds pasquals; dissabte solitari al Pic de St. Cugat. Jesús proposa aquesta 4 estels, hi anem amb l'esperit de passar un dia "love" i acabarem fotent-nos una bona tunda. Set horetes de cotxe a cotxe, i això que no hem badat gens. La via és molt bona: ben equipada, amb roca excel·lent, llargs fàcils fins a l'L10, i molt divertida. La variant que modifica el trajecte original a partir de la R8  canvia el caràcter de la via i li dona un plus. Els dos darrers llargs són els millors i els més obligats. Tots dos de placa, bastant tombada, regletes monofalàngiques. L'L11 té un únic pas difícil, que no ho serà pas pels més alts. L'L12 segueix la tònica, però més continu, més llarg i amb més passos difícils. Quasi es deixa fer, però una patinada i un mal de dits de peu obliguen a una parada cap als 30 m. Em trec els gats, massatge als dits, i amunt de nou. Enorme llarg, fantàstic.

Aproximació: 30'. Més o menys evident, seguint el camí d'accés a la ferrada. Gran fita de pedres a peu de via. Placa inicial amb spits

Descens: 3 ràpels. El darrer el trobareu baixant a peu per la canal des de l'R10. Busqueu en un arbre a l'esquerra. Us deixa al camí de la ferrada que podeu resseguir. Hi ha un ràpel opcional, però no l'hem fet i hem seguit la sirga de baixada

Material: 24 cintes. Si no feu el darrer llarg, amb 15 n'hi ha prou. Si feu "back-cleaning" al darrer llarg, us podeu estalviar 4/5 cintes, ja que algunes xapes són a tocar. Això sí, el segon haurà d'escalar.

 

Com no hem trobat res per internet aprofitable, us fem aquest diorama 2.0. La millor info a "Roca caliente en los Pirineos", L.Alfonso

Ressenya vella amb la modificació de la variant directa que no es veu una merda

 
Lo Pepe a l'L1

Ell mateix al sostret de l'L4

Jesús a l'L6 ...


... i continua a l'L8

L11

L12

Algú es lleva de la migdiada

Res com uns llargs després d'una sobadeta

Lo Xist  (col·lecció LoGall tardor/hivern 2022)

Alguna cosa no em fa el pes (el color?)