diumenge, 3 de juliol de 2022

Reincidentes, 6b (120 m), Paret del Doll

Ens arriba per les  XXSS una nova apertura de C. Barri i J. Marmolejo al vessant oest del Doll, just entre la Desconfinats i l'Amagatall de Fantasia. Ens hi posarem amb Ari, mentre que Edu i Vic se n'aniran a l'amagatall. Certament, un cop sota la línia, la cosa fa un cague important. La roca promet guerra -en la línia de les del sector- i els sostres del segon llarg amenacen turmenta. Sort que hi trobarem prou ponts de roca (amb algun pitó) i algun bolt estratègic.

Els dos primers llargs són boníssims; els dos darrers, miserables. Llàstima.

Comença l'Ari per un primer llarg a controlar i una arribada a reunió gens fàcil. Seguim amb un L2 atlètic, on continua la roca d'aquella manera, però es pot gaudir amb les proteccions que hi ha i el que es pot posar. Ens sembla un 6b ben bo. L'inici de l'L3 també pinta bé, però als pocs metres, la xemeneia tomba i la quantitat de sorra que s'hi acumula és exagerada. La tònica seguirà fins a dalt. Ara entenem tota la sorra que hi ha als llargs inferiors, ja que la pluja de merda a l'R2 és constant. Les pluges netejaran l'L1 i L2, però no fa pinta que els llargs superiors puguin millorar molt.

Un bon pla per passar tot el matí a l'ombra seria: fer els dos primers, rapelar -deixant un maillon a l'R2- i anar a per qualsevol de les altres tres.

Material: tòtems, Cams #3 i #4

 

Ubicació

 
Resse de la internet

Ari a l'L1

Inici de l'L2

L2

Inici de l'L3

Fotocim


Lo Xist
dijous, 30 de juny de 2022

Fanàtic Galls, 6b (120 m), Sector Kuestelon, Camarasa

La factoria Montse/Emili no para i, pel nom de la via, diria que no donen l'abast. Sort que han tirat de diplomàcia i han emprat "fanàtic" enlloc d'"agonies" que és el que se li escau millor.

Aquesta darrera requerirà una estratègia de gran paret per a la seva primera repetició. La cosa comença dissabte, amb dues primeres cordades; Farra/Jesús i Regui/Pepe. Aquests pioners establiran el primer intent d'aproximació a la paret. I es quedarà en intent. Condicions climàtiques no massa bones, possible manca d'aclimatació i desorientació generalitzada fan que la dura aproximació, sense porteig, acabi en un bonic dia d'esportiva al Marcant Estil.

Tres dies més tard, una tercera cordada, aquest cop amb més garanties, enllesteixen en un únic dia l'aproximació i l'ascensió. Requerirà de 14 minuts d'aproximació i 7 minuts de retirada pel corriol que  du a sobre del Kuestelón. Hi trobareu fites i corda fixa arribant a peu de paret.

La via és ben guapa i comença en un lloc molt curiós; un túnel d'uns 10 m. que separa l'inici del lloc on acabareu rapelant. Els dos primers llarg se'ls cruspeix Pam amb un primer gens fàcil, de lluitar. Els dos darrers són més curts però una mica més intensos. Torna a ser curiós l'L3, pujant per una mena de galeria vertical.

La retirada es fa en dos ràpels.


Material: tòtems, Cam#2, Cam#3  (uns pocs tascons petits/mitjans us aniran bé)

 

Ubicació

Resse original

 
Resse CalGall

Túnel a l'inici de la via

L2

L3


L4


Lo Xist

Aneu als bars
diumenge, 19 de juny de 2022

El Puretón, 6c (6b ob, 200 m), Narieda Oest

Com Parce deu estar enfeinat apagant focs pel Solsonès, anem a fer-li un petit  homenatge i, de pas, reconèixer l'enorme tasca que estan fent. De fet, la intenció original era anar a una recent piulada per l'Isaac CG -El Secret dels Druides- però, en veure que l'aproximació no era curta (està a pastar fangs), que tampoc en sabem el grau obligat i que aquest Isaac sembla que escala molt, ens caguem a les calces i reorientem objectius. Avui el dia serà tòrrid i no podem estar-nos fins més enllà del migdia a la paret.

De la ressenya del Puretón no en foteu ni puto cas en res: ni en el grau, ni en el material necessari. A tots els graus afegiu-li alguna cosa. Que sigui equipada i calguin 8 cintes, doncs vosaltres mateixos; nosaltres portem un joc de tòtems i treballaran de valent.

L'inici és explosiu i curt, i l'enllestim en un bonic i elegant A1. Els tres llargs següents són boníssims; dificultat "in crescendo", obligats i  cert aire. Una joia el canvi d'orientació de l'L4. Segueix un L5 fàcil que us diposita en el més difícil (que no expo) L6. Dura i molt fina arrencada de placa, d'adherència fins que pilles canto i ja, amunt.  Del darrer llarg passem perquè tenim el sol a sobre i la calor colla.  3 ràpels des de la penúltima reunió i a terra.

Molt guapa via, extensió de Parce a partir de l'L4 sobre l'original, amb la condició de mantenir el compromís (a fe de Déu que ho ha aconseguit) que ens ha fet gaudir i renegar a parts iguals.

Tornem per Camarasa, on farem les birres amb la congregació habitual; ens caldrà una bona dosi de líquid i riures perquè,  en veure Sant Mamet, ens ha caigut l'ànima als peus.

Material: Tòtems


Parce resse

Ioli a l'arranc de l'L1

L3


L4

L5

Ioli a l'L6


Lo Xist

No us la perdeu