dilluns, 28 de novembre del 2022

VES A CANVIAR-TE A CASA 6C( Ae-6a+) 95m-SOCOL DEL MONTROIG-CAMARASA

 

Avui estic tovet , ve pel fet de recordar que quant era jove tenia un cos on tots i cadascun del seus òrgans i membres funcionaven a la perfecció , amb la necessària solvència adequada en cada cas i moment.

Per exemple , quant ja portaves unes quantes cerveses i la bufeta demanava esgambi , t’encaraves a la primera paret i a una distancia que avui ja em costa de creure , deies –Guaita noia- i amb tota precisió  li dibuixaves un gran cor a la xicota amb fletxa clavada i tot.....

Avui dia lo pobre rajolinet que treus en prou feina li dona per allargar lo suficient com per a no mullar-te les sabates.

Quant una noia deia d’asseure’s a la teua falda , avies de mirar que ho fes mes aviat cap als genolls , per que si pujava massa lo Manelet aviat treia lo cap i s’unflava com un bot sense lo teu permís , tal cosa que algun clatellot ja m’avia endut per la seva culpa.

Quant eres en un lloc compromès i de sobte una llesca demanava pas ... això no era cap problema , tenies tu el total control , una bona i certera apretada de cul feia una contracció d’esfínter suficient com per a que aquell problema quedes solventat al moment , de fet no calia ni fer ganyota , tot ben fàcil i natural . Avui dia encara no l’has notat que hi es que el pet ja vola ben lliure.....i llavors si que et cal fer ganyotes .

Res companys , que lo temps passa i nosaltres ens pansim , estimeu-vos , gaudiu i ascaleu lo que pugueu que qualsevol dia lo cos dirà prou.

Avui i per no perdre els costums ens quedarem a Camarasa a fer l’ultima obertura de la Montse i l’Emili , com no al Sòcol del Motroig.

Una via ben bonica de tres llargs tots ells ben parits.

La roca es bona ,sols un pel bruta encara, la trobareu semi equipada i de bon aparellar amb ferramenta , per anar be repetiu tot dels mitjans fins al tres i un quatre si el porteu també millor.

De grau obligat sense fer artifos deu anar sobre el 6a/6a+.

Sense ser massa apretada si que us demanarà algun cop de gas.

Va a petar just a la meitat de la del Jaumet i nosaltres vam sortir per aquesta , així us quedarà una via prou divertida de fer.

Per nosaltres de lo milloret del Sòcol.


UN MOLT MAJO PRIMER LLARG

AL SEGON AMB UNA ASCALADA BEN TECNICA

LO TERCER CURTET I CONDENSAT

AQUI JA A LA DEL JAUMET

ALGUNA ARRENCADA TORERA 

LLARG FINAL 

RESSENYA ORIGINAL TUNEJADA

AQUI MIRANT DE NO PIXAR-NOS LES SABATES

LO XIST


 

dimarts, 22 de novembre del 2022

KARMALA 6C(6a+/A1) 205m.-ROCA DEL MIGJORN RUBIES-MONTSEC DE RUBIES

Be nois , continuem amb Rúbies.Com ja sabeu a cal Gall en hi ha qui te la cua de palla , en pic surt alguna via nova pel nostre terme s’ha de surtir llampant a fotre-hi lo nas.Aquet cop li toca a la Roca del Mig Jorn a Rúbies (que no pas al Peladet Oriental ).Aquesta vegada anirem a tastar dos vies de DKP obertes pels Pau , Gerard i Jordi .Essent de qui es la cosa anirà apretada de ben segur.

No se si a vosaltres també us passa......que recollons , si que ho se , i n’estic tan segur que tambe us passa que ara ho escriuré en plural. Quant SOM al sofà ben escarxofats ENS imaginem a nosaltres mateixos en mil batalles verticals on demostrem sobradament la nostra traça com a bons ascaladors i amb uns collons com un bou.Però a recollons quant ja som de cara al tall i a prop de la feina , i mes si es una via que es preveu guerrera , es quant neguiteixes i comencen els dubtes de si pot ser si o potser no....Es en aquestos moments que remugues tot pensant que per que collons no et dediques ja d’una punyetera vegada al Love Climb i et deixes estar d’osties.Un bon nivell d’autoestima es sempre bo si no deixes que t'enganyi.

AU LA VIA.En conjunt es una bona via en un lloc precios que no us deixarà indiferents com diu lo nostre Joan Asin.Però caldrà que tingueu en compte quatre cosetes.

LA ROCA , tot i que en hi trobareu de ben bona , una bona part es a controlar i també en trobareu de ben dolenta , sobre tot al cinquè llarg que mes que ascalar una agulla sembla que estiguis ascalant una fita , V Expo.

L’EQUIPAMENT , cal dir que aquest jovent o no tenen massa cèntims o son estalviadors , en trobareu ben poquet , us caldrà tenir una mica de traça per complementar-lo amb trastets i de tant en tant ficar-hi una mica de morro.

LO GRAU el vam trobar una mica colladet però en una ascaldada ben variada de passos i d'estils.



A destacar lo tercer i lo quart tant per la roca com per bonics d’ascalar. Es una via amb compromís que us farà ascalar ben concentrats i a trossos amb lo cul que no t’entraria ni una palleta.

1

 
2

3

4

5

6

7


Lo Xist





diumenge, 20 de novembre del 2022

Eclipsi Lunar, 6b+ (170 m), Roca del Mig Jorn, Montsec de Rúbies

Recent obertura de DKP no massa fàcil d'escalar i una mica més obligada del que pugui semblar. Pugem per la pista des d'Hostal Roig a la Portella Blanca; està en bon estat, tret dels darrers metres que baixen a la portella. Millor deixeu el cotxe a dalt no sigui que no pugueu sortir. Nosaltres ho fem pels pèls, espenyent del cotxe i deixant la meitat de les gomes al camí. Pepe i Jesús se'n van a la Karmala. Amb Ari i Vic cap a l'Eclipsi Lunar

La roca als dos primers llargs és ben bona, però no sempre és així. Vic li fot als dos primers. El segon ensenya les dents: arrancada atlètica,  no tant com el 6b+ que diu la ressenya, tot i que el tram de 6b següent, amb un pito i roca de luxe és ben obligat; sortida torera i amunt. Potser es podrien intercanviar els graus. Surto al tercer, i després d'un sostret gens fàcil, entro en una zona clarament netejada però de roca dolenta. Potser m'he liat, però és ben expo fins a l'spit. Passats els tres pitons del 6a+ s'acaba la història.

L'aproximació la fem fer un corriol ben marcat (i ben pendent) que baixa abans de la portella. Aquest camí us deixarà ben bé a peu de via. I quan acabeu, tindreu el cotxe a 5 minuts.

Tot que l'obertura és espectacular, pel compromís que demostra, no  ens han fet massa el pes. Sembla que a Karmala encara presenta trams de roca pitjors. Ja us ho explicarà Pepe i Jesús.

Material: àliens, tòtems i cam #1,#2 i #3 (el #4 no val la pena arrossegar-lo)

 

Ressenya original

 
Vic i Pepe en els respectius L1


Vic a l'R1 i Pepe cercant la seva

Vic al crux de l'L2

L2

Inici de l'L3

L3

Ari a l'L4

Jesús sortint del seu L5

Fotocim a la fresca


Lo Xist  (a espènyer)






dimarts, 15 de novembre del 2022

diumenge, 13 de novembre del 2022

Ayurnamat, 6b (70 m), Coll de Porta, Mont-Roig

Podem començar al revés de com ho fa Jesús a les seves piulades, amb una dita. N'hi ha una que fa, més o menys: Doneu-me força per canviar les coses que es poden canviar, serenor per suportar les immutables, i saviesa per poder distingir-les. Ayurnamat és, tan sols, la tercera part d'això. En llengua inuit és una paraula que ens indica que no cal preocupar-se per allò que no podem controlar.

La ressenya d'aquest via ens arriba de Santi via Luichy. Era l'estiu i ara ja tenim les condicions per posar-nos-hi. La via és ben bona i cal escalar-la amb cura. La forma de sortir del sostre a l'L2 és fantàstica. L'únic però que hi trobem és que en arribar a la secció dura, el bolt queda massa baix i el cordino que protegiria una hipotètica caiguda no ofereix cap garantia (a la resse el bolt i el pont de roca estan en ordre invers). Es pot reforçar amb un alien, però decideixo aturar-me i posar un parell de tascons per sobre. Protegir passat el cordino no es veu trivial.

Guapa via, bona roca, curta i intensa. Així que al sortir, i motivats per les recents fotos de Wences, decidim acabar el dia amb una mica de relax a la magnífica "Dama de los vientos" del Juan. Teràpia parabòlica.

Material: tascons, àliens, tòtems, Cams #0.5, #1, #3 i #4. (els grans sols per al primer llarg)

 

Guapa resse original

 


Ari a l'L1


Guapíssim arranc de l'L2

Sortint del percal de l'L2

Un super-manolo Tocat del Pedal



Foto de família


Lo Xist  (les preses no són bones)




divendres, 11 de novembre del 2022

Maruja Clean, 6b (165 m), Sòcol del Mont-Roig

El duet Montse/Emili continuen treballant i té a tota la padrinada a rebufo, sense donar l'abast. A la darrera sessió de control de lo Gall es va proposar crear un crowfunding per pagar-los unes vacances ben lluny, a veure si ens donen temps a recuperar les tendinitis, pròstates i altres coses de l'edat.

La via  comença a la dreta de "Perdon por lo malo" i "El francotirarock". Remunta un pilar ("insostenible") ben guapo, que ha estat netejat  a consciència. Aquí hi ha més treball de desenrunar  que d'aperturista. Els primers llargs són bonics, senzills, discontinus, i ens dipositen en una placa final on està el més guapo de la via. Una fissura neta, de ben protegir i pocs peus. Té una variant a la dreta, més senzilla i amb una mica més de brillo, però ja la farem un altre dia.  En tres ràpels torneu a peu de via.   

Material:  joc de C3 (o tascons petits), àliens, tòtems, Cam #0.5, #1, #2 i 2x#3 (els repetits són pel darrer llarg)

 

Situació

 

Ressenya de l'Emili

Ari a l'L1

L2


L3



L4


L5

L6


Fotocim

Lo Xist




dilluns, 7 de novembre del 2022

Però tot bé, no? 6a+ (ob) (100m)-AIGÜABARREIG-SOCOL DEL MONTROIG

 

Avui es dia gran per a la Gallada ,avui toca el sopar anual de bestioles , aquet any  amb la participació d’un personatge estimat per nosaltres i gran referent a Catalunya en el mes que noble esport d’entaular-se , lo magnànim PACA.

A estat un grandíssim honor poder comptar a la nostra trobada amb un gurmet de la seva alçada.....alçada?? be també alçada , a estat una gran joia tenir-lo a la vora de cara al plat , li volíem fer una placa commemorativa però al veure els preus vam decidir deixar-ho tot plegat en unes abraçades , son mes de proximitat i d’emissions zero.

També es escalador i music però no cal mencionar aquestes petites coses de la seva intimitat , no venim aquí a raspallar a ningú.

Be dons abans de la teca caldrà fer una miqueteta d’esport que no semblo que la taula ho es tot.

Anirem a fer-ne una de nova al sòcol del Montroig , al sector aiguabarreig , ara sembla que a la noguera tota la feina s’ha de fer al sòcol com si el fet d’obrir aquí dones punts o estatus social , ves tu , les putes modes de deu!!.

Com que aquesta colla van decidir començar-la per una via d’esportiva , nosaltres , sols per tocar els collons i ser travessers com sempre , decidim emparrar-nos per una via a l’esquerra començada i deixada estar de fa temps que lligarà mes amb l'estil del que ens espera per dalt.

La via es exigent , poc equipada , us farà ascalar de valent i a trams amb l’assegurança allà on nostre sinyo va perdre l’espardenya i dir que no es del tot fàcil l’autoprotecció.

Lo grau es obligat i pot ser una mica colladet.

Si no repetiu lo tres (com era lo nostre cas) al menys repetiu lo dos i ja fareu.

La roca , tot i ser prou bona , les presses petites te les mires dos cops , no es de lo millor del sòcol , no es com la de Solàrium , ni lo grau tampoc.

Es a dir , un primer llarg que no es seu , dos llargs intensos ben guapos que si son seus i un llarg de sortida que tampoc es seu que correspon a l'últim de la LORSON GÜELS del Solis i lo Tolosa.

Això si , les reunions ben còmodes com ha de ser.

Una bona via , dureta , estètica i dreta que si algo deixa clar es que la puta canalla venen forts i sense cap respecte per als del Inserso de la noguera , tambe cal dir i que ells ens acusen del mateix.......

Ressenya original tunejada


LO PRIMER


AQUI COMENÇA LO MARRO DEL SEGON


POTENTA ARRENCADA DE LO TERCER

FINAL DEL TERCER , CONTINUA L'ASCALADA DE MORRO


LLARG FINAL COMU AMB LA VEINA LORSON GUELS


A FALTA DE FOTOCIM TENIM FOTOROLE

RESSUM DE LA FESTA, PER LA RESTA NO PATIU, RES DE BO


LO XIST