diumenge, 19 de juny del 2022

El Puretón, 6c (6b ob, 200 m), Narieda Oest

Com Parce deu estar enfeinat apagant focs pel Solsonès, anem a fer-li un petit  homenatge i, de pas, reconèixer l'enorme tasca que estan fent. De fet, la intenció original era anar a una recent piulada per l'Isaac CG -El Secret dels Druides- però, en veure que l'aproximació no era curta (està a pastar fangs), que tampoc en sabem el grau obligat i que aquest Isaac sembla que escala molt, ens caguem a les calces i reorientem objectius. Avui el dia serà tòrrid i no podem estar-nos fins més enllà del migdia a la paret.

De la ressenya del Puretón no en foteu ni puto cas en res: ni en el grau, ni en el material necessari. A tots els graus afegiu-li alguna cosa. Que sigui equipada i calguin 8 cintes, doncs vosaltres mateixos; nosaltres portem un joc de tòtems i treballaran de valent.

L'inici és explosiu i curt, i l'enllestim en un bonic i elegant A1. Els tres llargs següents són boníssims; dificultat "in crescendo", obligats i  cert aire. Una joia el canvi d'orientació de l'L4. Segueix un L5 fàcil que us diposita en el més difícil (que no expo) L6. Dura i molt fina arrencada de placa, d'adherència fins que pilles canto i ja, amunt.  Del darrer llarg passem perquè tenim el sol a sobre i la calor colla.  3 ràpels des de la penúltima reunió i a terra.

Molt guapa via, extensió de Parce a partir de l'L4 sobre l'original, amb la condició de mantenir el compromís (a fe de Déu que ho ha aconseguit) que ens ha fet gaudir i renegar a parts iguals.

Tornem per Camarasa, on farem les birres amb la congregació habitual; ens caldrà una bona dosi de líquid i riures perquè,  en veure Sant Mamet, ens ha caigut l'ànima als peus.

Material: Tòtems


Parce resse

Ioli a l'arranc de l'L1

L3


L4

L5

Ioli a l'L6


Lo Xist

No us la perdeu